Milletvekili Havutça: "Engellilerimizin En Önemli Sorunu Yoksulluk"
Marmara'nın tek ‘Mavi Bayrak'lı yeri olan Erdek Körfezi'ne kıymayalım”
Erdek Haber
Yayın: 15 Aralık 2014 - Pazartesi 13:25
Güncelleme: 15 Aralık 2014 13:25
Milletvekili Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ülkemiz ve Balıkesir ilinin çeşitli sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
Çevre Bakanlığı’nca hazırlanan 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nına paralel olarak Erdek ve yöresinde 48 bin dekar alanın sanayi alanına ayrılacağını, bölgeye ayrıca kimya tesisleri de kurulacağını belirten Havutça, şunları söyledi:
“Bu tesislerin kurulması, Marmara Denizi’nin tek ‘Mavi Bayrak’lı yeri olan Erdek Körfezi için en büyük tehdit oluşturacaktır. Erdek Körfezi, canlılar ve balıklar için adeta bir kuluçka merkezidir. Daha önce de bölgeye kurulan bir termik santralin, Erdek Körfezi’ndeki suyun ısısını yükselterek, sudaki yaşam dengesini bozduğunu uzmanlar söylüyor. Bu konuda TBMM Başkanlığına da bir soru önergesi verdim. Biz, 1/100 binlik bu planın düzeltilerek, Erdek ve yöresine bir ‘Silikon Vadisi’ kurulmasını ve bölgede ağır sanayi ve kimya sanayi tesisleri değil, elektronik sanayi tesislerinin getirilmesini istiyoruz.” 

Havutça, Erdek ve yöresindeki zeytinliklerin de zarar görmemesi için 1/100 binlik planın, istedikleri doğrultuda değiştirilmesi gerektiğine işaret etti.
Gönen ve yöresindeki 180 bin hektarlık alanda ekilen pirincin, ülkemizin pirinç ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığına dikkati çeken Havutça, “Gönen’in, Baldo cinsi pirincinden yapılan pilav ülkemizde çok ünlüdür. Ancak, son günlerde bu pirinç üzerinde de çeşitli oyunlar oynanıyor. Böylece, 100 bin ton pirinç ithalinin de yolu açılmak isteniyor” diye konuştu.
Havutça, Sağlık Bakanı’yla yaptığı görüşme sonucunda, Bandırma Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesinin de kurulduğunu belirtti.
Havutça’nın basın toplantısına Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çeri de katıldı. Haber : Önder Balıkçı

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı