Tarih: 05.12.2010 00:00

Minikler Cavit hocaya emanet

Facebook Twitter Linked-in

Erdekspor futbol takımının alt yapısı yılların futbolcusu Cavit Aydın`a emanet edildi.
Genç takımlar olarak bu ay başlayacak Balıkesir gençler liginde Erdekspor, 14-16 ve 16-18 yaş grubu iki takımla mücadele etmeyi planlıyor.
14-18 yaş arası 60 genç futbolcuyla çalışmalarını aralıksız sürdüklerini kaydeden Aydın, Balıkesir Marmara Gurubunda mücadele edecek Erdekspor genç takımının o günkü durumuna göre tek veya iki genç takımla maçlara çıkabileceğini açıkladı.
Erdekspor`un alt yapısının emanet edildiği Cavit Aydın kimdir?
1943 yılında Manyas`ta doğdu. 1959 yılında 16 yaşında iken futbola Manyasspor`la tanıştı. 3 yıl formasını giydiği Manyasspor`da başarılı futboluyla dikkat çeken Aydın, 1962 yılında İzmir`in köklü kulüplerinden Altay`a transfer oldu. Altay`da 3 yıl boyunca başarıyla forma giyen Aydın, 1965 yılında Bandırmaspor`a transfer oldu. 6 yıl boyunca Bandırmaspor`un başarısı için ter dökerken, 1971 yılında bu kez Balıkesirspor`a transfer oldu. 1973 yılına kadar formasını giydiği Balıkesirspor`da oynayan Aydın, burada yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle profesyonel futbol yaşamını sona erdirdi. Futbol yaşantısını sona erdiren Aydın, Bandırma`da ikamet ederken bu kez Erdekspor`dan futbolcu antrenör olarak teklif aldı. Bu teklife olumlu cevap veren Aydın, renkleri sarı-kırmızı olan Erdek Gençlikspor kulübü ile renkleri yeşil-beyaz Erdek Zeytinspor`un birleşmesiyle oluşturulan renkleri kırmızı-beyaz Erdekspor`da forma giydi. 1973 yılında 1 yıl forma giyen Aydın, 1974 yılından itibaren takımın antrenörlüğüne getirildi. Erdekspor`u 1975`te bölge şampiyonu yaptı. 1976`da Bandırmaspor`un başına geçti. Takımı 1 yıl çalıştırdı. Daha sonra yeniden Erdekspor`u başına geçen Aydın 1993 yılına kadar takımı aralıksız çalıştırırken, sayısız şampiyonluklara imza attı. Cavit Aydın, şimdi minikleri futbola kazandırmaya çalışıyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —