Muhsin Kaya dönem sözcüsü
Bandırma Akademik Odalar Platformu, temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni dönem sözcülüğüne İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilciliği’nden İnşaat Mühendisi Muhsin Kaya seçildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Temmuz 2025 - Cumartesi 02:24
Güncelleme: 05 Temmuz 2025 02:24
Muhsin Kaya dönem sözcüsü

Bandırma Akademik Odalar Platformu, temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni dönem sözcülüğüne İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilciliği’nden İnşaat Mühendisi Muhsin Kaya seçildi.

Dönem sekreterliğine ise Türk Eczacılar Odası Bandırma Temsilciliği’nden Eczacı İrem Çırak getirildi.

ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA

Platform tarafından yapılan açıklamada, kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirme sorumluluğunun yerine getirileceğine dikkat çekilerek, şu açıklamada bulunuldu:

“Çanakkale ilinin Yenice ilçesinde, Armutçuk köyünde faaliyetlerini sürdüren Oreks Madenciliği’ne ait tesisin on kat kapasite artırımı için ÇED raporu olumlu kararının bölgemize kadar uzayacak zararlarının, sağlığımızı ve doğayı ciddi şekilde etkileyeceği apaçık ortadadır.

İşletmenin Gönen Barajı göl havzası alanına yakın olması ve işletmenin yakınındaki Han Deresi’ne yakın atıksu depolama alanını oluşturmak istemeleri, ağır metallerin Gönen göl havzasına karışma riskini taşımaktadır. Bu durum da Gönen Barajı suyunun orta ve uzun vadede insan sağlığını tehdit edeceğini göstermektedir. Ayrıca hem Gönen Ovası hem de Tahir Ova’nın bitki sulamalarında bu suyun kullanılmakta olması, üretilen ürünlerin ağır metal ile temas etmesine neden olacağı ortadadır. Aynı zamanda ovalardan drenaj edilen suyun da Gönen Çayı’na gelmesi ve çay ile Marmara Denizi’ne bağlanması, deniz ürünlerine de ağır metal yükleyeceği, buradan elde edilen deniz ürünlerinin insan sağlığına zarar vermesi de söz konusudur.

Yukarıda belirttiğimiz hususları kamuoyu ile paylaşıyoruz. 1928 yılında Fransızların işlettiği Balya’daki kurşun madenlerinin atıksu depolama tesislerinden sızıntı olma ihtimaline karşı Manyas Barajı’ndan içme suyu kullanımı yapılmazken, Gönen Barajı’nda böyle bir uygulamaya izin verilmesini hayretle karşılıyoruz.”

Anahtar Kelimeler: Muhsin dönem sözcüsü
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı