Muhtarların dediği oldu
Paşalimanı´ndaki midye çiftliğinin ruhsatı iptal edildi
Erdek Haber
Yayın: 13 Ocak 2020 - Pazartesi 18:27
Güncelleme: 13 Ocak 2020 18:27
Muhtarların dediği oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası, ?Kablo? mevkiinde midye çiftliği bulunan özel bir şirketin ruhsatını, belirtilen zaman diliminde üretime geçmemesi nedeniyle iptal etti. Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´ne bağlı görevlilerin, ruhsatı iptal edilmesine karşın üretim faaliyetlerine başlayan midye çiftliğinde bir dizi denetimlerde bulunmak için Paşalimanı Adası´na gelecekleri bildirildi.

Mahallelerinde midye çiftliği istemediklerini belirten Paşalimanı Muhtarı Deniz Kıran, ?Bununla ilgili olarak CİMER ve ilgili kuruluşlara şikayetlerimizi ilettik? dedi. Kıran, ?Mahallemize gelecek heyete de midye çiftliğine karşı olan vatandaşlardan topladığımız imzaları teslim edeceğiz. Ruhsatı iptal edilen çiftlikte, şikayetlerin ardından yapılacak denetim öncesinde midye ekim faaliyetine başlanmasını kabul etmiyoruz? dedi.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Erdekli muhtarlar da, Paşalimanı´nda yapılmak istenen midye çiftliğine karşı toplu itiraz dilekçelerini Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası İlçe Başkanlığı, AKP, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlıklarına vermişlerdi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Muhtarların dediği
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım