Mülteciler Türkçe öğreniyor
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mülteciler için Türkçe Kursu açtı.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Kasım 2012 - Perşembe 12:00
Güncelleme: 29 Kasım 2012 12:00
Mülteciler Türkçe öğreniyor
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mülteciler için Türkçe Kursu açtı.
Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Balıkesir`de geçici ikamet eden yabancılar için Türkçe Dil kursu hizmete girdi.
06.10.2012 - 27.01.2013 tarihleri arasında açılan 2 kursa yoğun ilgi olduğu öğrenilirken, kurslara Irak, İran, Avustralya, Somali, Mısır, Afganistan, Suudi Arabistan, Rusya gibi ülkelerden 55 kursiyerin dil kursuna katıldığı belirtildi.
Türkçe Dil kursunun, Cumartesi Pazar günleri saat 14.00 -17.10 arasında Cengiz Topel Kurs merkezinde devam ettiğini kaydeden Balıkesir Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven kursiyerlerin kısa sürede uyum sağladığını dile getirdi.
Şimdiden çoğu kursiyerin Türkçe öğrendiğini vurgulayan Canseven, kurslarda güzel dostlukların kurulduğunu onları misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Türkçe öğrenmeye başlayan kursiyerler ise yaptıkları açıklamada, Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarından çok yararlandıklarını, ayrıca her konuda halk eğitim merkezinde çalışanların kendilerine yardımcı olduklarını işaret edip, öğretmenlerine ve merkezde çalışanlara çok teşekkür ettiklerini ifade etti.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı