Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Müstahsile zeytin toplama kasası ile yaygı dağıtımına devam

Müstahsile zeytin toplama kasası ile yaygı dağıtımına devam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin üreticilerine verilen destek, zeytin toplama kasası ve yaygı dağıtımı ile çeşitleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizdeki zeytin üreticileri için, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını yaptırmış ve önceden verilen destekten faydalanmamış olmak kaydıyla 10 adet zeytin toplama kasası ve 4 adet zeytin yaygısı bedelsiz olarak verilecek. 

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, Erdek’li zeytin üreticilerine verilen destek kapsamında üretici başına 10 adet zeytin toplama kasası ile 4 adet zeytin yaygısının verilmesi çalışmalarının devam edildiğini belirterek, Erdek’ten bugüne kadar 800 müstahsilin bu destekten faydalanmak için başvuru yaptığını, başvuruda bulunan müstahsillerden 177’sinin istifade ettiğini söyledi. 

Başvuru yapan üreticilerin ÇKS kayıtlı olması gerektiğine dikkat çeken AK Parti İlçe Başkanı Alioğlu, ÇKS kaydını yeni yaptırmış üreticilerimizde dahil olmak üzere böylesi bir destekten faydalanmak isteyenlerin Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne başvuru yapmalarını istedi. 

Başvuruların 13 Mart’ta başladığını hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Alioğlu, başvuru son tarihini ise 27 Mart 2023 Pazartesi günü olarak açıkladı. 

Haber: Tuncay Ertan

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli