Nazım Hikmet´in Edincik´teki sembolik mezarına ilgi
Emekli öğretim görevlisinin, Bandırma´ya yaptırdığı sembolik Nazım Hikmet mezarı, başka kentlerden gelenlerin ilgisini çekiyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Mart 2018 - Cuma 19:13
Güncelleme: 09 Mart 2018 19:13
Nazım Hikmet´in Edincik´teki sembolik mezarına ilgi

Emekli öğretim görevlisinin, Bandırma´ya yaptırdığı sembolik Nazım Hikmet mezarı, başka kentlerden gelenlerin ilgisini çekiyor. 2015 yılında, Bandırma´nın mahallelerinden Edincik´i, Erdek´e bağlayan yola yapılıp, üzerine ünlü şairin ?Vasiyet? isimli şiirinde belirttiği, ?Anadolu´da bir köy mezarlığına gömün beni/tepemde bir de çınar olursa/taş maş da istemez hani? sözlerine uygun olarak bu mezarı yaptırdığını vurgulayan 74 yaşındaki Yüksel Tutak, ?Nazım´ın, Anadolu´da istediği mezar, işte tam da burası? dedi.
Daha sonra, 2016 yılında, Muğla´nın Bodrum ilçesinde, göçmenlerin teknelerinin batması sonucunda boğularak yaşamını yitirip cesedi kıyıya vuran Aylan bebeğin sembolik mezarını da 2017 yılında buraya yaptığını belirten Tutak, ?Gerek Nazım, gerekse Aylan bebek göçmendi. Şimdi ikisini yan yana getirdim? dedi.
Bandırma Belediyesi´nin, bu sembolik mezarların bulunduğu masalar ve oturma grupları yerleştirmesini isteyen Tutak, ?Bu mezarlara, özellikle yaz dönemlerinde, sayfiye yerlerine gitmek için geçen vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı

  • Salı 20.2 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.5 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Uz Hisarcıklıoğlu’nun başarısını kutladı

2

Kaymakam Göç, zeytin hasadına katıldı

3

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ENSAR AYTEKİN ERDEK’İ ZİYARET ETTİ

4

Susurluk-Bandırma Karayolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

5

Ulu Önder Atatürk, ölümünün 87. yılında Bandırma’da anıldı

6

Bandırmalılar Ata’sıyla aynı karede buluştu

7

Atatürk, Borsada da anıldı