Bugün, 17 Eylül 2024 Salı

Neo Artaki heyeti Erdek’te

Neo Artaki heyeti Erdek’te

Yunanistan’ın Neo Artaki’den(Yeni Erdek) 23 kişilik bir grup, Erdek’i ziyaret etti. Grup, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı ziyaret etti.

Yunanistan’ın Neo Artaki’den(Yeni Erdek) 23 kişilik bir grup, Erdek’i ziyaret etti. Grup, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı ziyaret etti. Grup ayrıca Kirazlı Manastırı ve ilçedeki eski Rum İlkokulu binası(Halen İmam Hatip Lisesi) ziyaretinin ardından Kapıdağ’ı gezdi.

Neo Artaki grubuyla yakından ilgilenen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek Belediye Meclis Üyesi Türkân Akdağ, şu bilgiyi verdi:

“Erdek’e gelen grupta Nea Artaki’li belediye çalışanı Mary Vagıanni de bulunuyordu. Mary Vagıanni, Nea Artaki’nin önceki belediye başkanı döneminde belediye meclis üyesiydi. Şu anda belde konumunda bulunmayan Neo Artaki’de belediye yok. Evia Yarımadası’nda yer alan Nea Artaki, halen kadın başkan Eleni Vaka yönetimindeki Halkida Belediyesi’ne bağlı bulunuyor. Eleni Vaka, aynı zamanda Yeni Demokrasi Partisi’nin Tasos belediye temsilciliğini de yürütüyor. Erdek’e gelen heyette Erdek ile ilgili bir kitabı bulunan bir profesör de yer alıyordu. Nea Artaki’den 28 kişilik bir başka grup da 1,5 ay önce yine Erdek’e gelmişti.”

NEA ARTAKİ’DE ERDEK EVİ

Erdek Belediye Meclis Üyesi Türkân Akdağ, Yunanistan’daki “Nea Artaki”de bir “Erdek Evi” de bulunduğunu belirterek, şunları aktardı:

“Bu evde Erdek’ten de çok sayıda eser sergileniyor. Erdek’te de böyle bir “Girit Evi” kurulmasının doğru olacağını düşünüyorum. 27-28 Eylül’de biz de, Erdek’ten bir Yunanistan ve Nea Artaki’yi ziyaret edeceğiz.”

Akdağ, Nea Artaki’nin sporcularından oluşan bir grubun, gelecek yıl düzenlenecek “Kyzikos Ultra Maratonu”na katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Önder BALIKÇI 



SEMİH MAVİ
26.08.2024 14:08:30
adamlar Erdek'in çöpten geçilmediğini her yerin leş gibi olduğunu görünce içleri sızlamıştır herhalde

Anahtar Kelimeler: Artaki heyeti Erdek’
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı