Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Nevakâr”ın çalışmaları tam gaz! Yine kulakların pasını silecekler!

“Nevakâr”ın çalışmaları tam gaz!  Yine kulakların pasını silecekler!

“Nevakâr Türk Sanat Müziği Topluluğu” çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

“Nevakâr Türk Sanat Müziği Topluluğu” çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Topluluğun şefi Vedat Sevkal, Bandırma’da 2012 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Pandemi nedeniyle 2,5 yıl kadar ara verdiğimiz çalışmalara 18 Ekim 2022’de yeniden başladık. Bu süre içinde, topluluğumuzda bulunan 6 arkadaşımızın vefatından büyük üzüntü duyduk. Grubumuzda halen enstrüman çalan arkadaşlarımız dahil olmak üzere 35 arkadaşımız var. 12 dolayında kadın arkadaşımız bizlerle çalışıyor. Yıl sonu konserimizi 27 Aralık’ta, Barış Manço Kültür Merkezi’nde vereceğiz. Konserimizin gelirini Şehit Süleymanbey Ortaokulu’na bırakacağız. Konserlerimizden elde ettiğimiz geliri okullarımız okul-aile birliklerine bırakıyoruz.”
Sevkal, beğendiği besteci ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının başlarında Bekir Sıtkı Sezgin, Alaattin Yavaşça ve Münir Nurettin Selçuk’un geldiğini belirtti.
NİYAZİ ÇAYLAK EN YAŞLI ÜYE
Topluluğun en yaşlı üyesi olan 86 yaşındaki Niyazi Çaylak da, Türk Sanat Müziği tutkusunun çocuk yaşlarında başladığını vurgulayarak, “Bu toplulukta bulunmam benim için büyük mutluluk. Şefimiz Vedat Sevkal’le kuruluştan bu yana buradayım. En çok mutluluk duyduğum olay ise konserlerimizden elde ettiğimiz gelirin okullarımıza verilip, eğitim-öğretime harcanmasıdır. Topluluğumuzda halen eleman eksikliği var. Türk Sanat Müziği’ni sevenleri, topluluğumuza katılmaya davet ediyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı