Tarih: 02.06.2020 13:42

Normalleşme süreci başladı

Facebook Twitter Linked-in

Korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay önce kepenk indiren çay bahçeleri, cafe, restoran ve lokanta gibi işletmeler 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren kapılarını açtı.
Erdek sahilini gerdanlık gibi süsleyen çay bahçeleri ilk günden vatandaşların akınına uğradı.
Korona virüs vaka sayılarının gün gün düşmesiyle birlikte normalleşme takvimi geçtiğimiz günlerde açıklandı.
1 Haziran ile birlikte hayatın birçok alanı normale dönerken çay bahçeleri, cafe, restoran ve lokanta işletmeleri de yaklaşık 2,5 ay sonra iş başı yaptı.
İlçede 2,5 aydır kapalı olan işyerleri arasında bulunan çay bahçeleri kapılarını açmasıyla, denizin mavisini izleyerek çay içmeyi özleyen vatandaşlar soluğu çay bahçelerinde aldı.
Evlerinde çok bunaldıkları ve dışarıda çay kahve içmeyi çok özlediklerini söyleyen vatandaşlar, dışarıda çay içmenin ve arkadaşlarıyla sohbet etmenin keyfini çıkarmalarından çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Nehir Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Melih Beycan, gazetemize yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 2,5 buçuk aydır kapalıydık. 1 Haziran normalleşme takvimi ile birlikte açıldık. Gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Masalarımızı sosyal mesafeye göre ayarladık. Her yere dezenfektan stantları yerleştirdik. İlk gün olmasına rağmen vatandaşlar çay bahçelerini çok özlemişler." diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —