Tarih: 01.10.2016 17:19

Nüfusumuzun % 12´si kalp hastası

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Kalp Federasyonunun önerisiyle 29 Eylül ´Dünya Kalp Günü´ ilan edildi.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye´de toplam nüfusta Kalp hastalığı görülme oranı % 12.7 olarak açıklandı.
Türkiye genelinde toplam ölümlerin % 40´ını Kalp-Damar Hastalıkları oluştururken, bu veriler Kalp Hastalıklarından kalp korunmanın, koruyucu önlemlerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Modern Hayatta insanlar stres, hava kirliliği, hareketsizlik, obeziteyle mücadele etmek zorunda kalırken, kalp hastalıklarından korunmak için hareketli yaşamın önemine dikkat çekiliyor.
Bisiklete binmek, arabaya binmektense yürümeyi, asansöre binmektense merdiven kullanmayı tercih etmek gerekiyor.
Yapılan araştırmalarda haftada 4 gün 50´şer dakikalık düzenli yürüyüş, Kalp Hastalığı riskini % 30 azalttığı öne sürülüyor.
Kalp hastalığı için risk faktörleri olan sağlıksız beslenme, sebze, meyveyi yeterli tüketmemek, karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, az balık tüketmek, şeker ve çok tuz kullanmak, fizik aktiviteden kaçınmak, kontrolsüz yüksek tansiyona ve şekere maruz kalmak, yüksek kolesterol, sigara içmek, obezite ve stres gösteriliyor.
Tüm bunlara dikkat edilmesiyle Kalp Hastalığına yakalanma olasılığını % 80 oranında azalttığı bildirilirken, ?Organlarımızın çalışmaları için gerekli olan maddeleri taşıyan kanı pompalamakla görevli olan kalp, bu görevini yapmak için dakikada ortalama 70 kere kasılır ve her defasında ortalama 70 ml kanı organlarımıza gönderir. Ortalama bir insan ömrü boyunca, kalbimiz yaklaşık 2.5 milyar kez kasılmakta ve bu süre boyunca 180 milyon litre kanı vücudumuza pompalamaktadır. Bu kadar yükü ağır olan kalbimizi sevmeli ve ona dostça davranmalıyız.? bilgisi verildi.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —