Ocaklar´da filografi sergisi
Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde açtığı filografi sergisi ilgi gördü.
Erdek Haber
Yayın: 24 Mayıs 2017 - Çarşamba 07:29
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 07:29
Ocaklar´da filografi sergisi

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün, Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde açtığı filografi sergisi ilgi gördü.
Serginin açılış törenine Erdek İlçe Millî Eğitim Müdür vekili Erbil Camgöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Halk Eğitim Merkezi´nde, Münevver Türkmen´in öğretmenliğinde, dokuz ay süren bir kursta, 12 kursiyer tarafından yapılan eserlerin sunulduğu, Ocaklar Mahallesi, "Baba Kafe"de açılan sergi, bu akşam sona erecek.
FİLOGRAFİ NEDİR
Filografi, tasarlanmış bir motif veya desenin, ahşap üzerine çiviyle çakılması ve arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilmesi ile oluşturulan, farklı motif ve desenlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bir el sanatıdır.
Ortadoğu´da doğarak buradan tüm dünyaya yayılan ama yapımı zor olduğundan az tercih edilen bir el sanatı konumunda bulunan filografi, "çiviyle telin aşkı" diye nitelendiriliyor. haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Ocaklar filografi sergisi
  • Pazartesi 36 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 36.2 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.6 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sabahın sessizliğini alevler bozdu: Ocaklar’da yangın alarmı

2

Büyükşehir’den deforme olan yollarda detaylı çalışma

3

Hale Tuna: “Yeniden adayım”

4

Asfaltlanan yollara kasis bekleniyor!

5

Narlı sahil bandı yeni yüzüyle hayat buluyor

6

Erdek’te Türk Sanat Müziği konseri

7

Milletvekili Canbey’den Tatlısu ve Ballıpınar Ziyareti