Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklarda Devrim gibi yenilik…

Ocaklarda Devrim gibi yenilik…

Ocaklar Beldesini, organik zeytin-zeytinyağı üretim merkezine dönüştürdü. Çevre dönüşümlü ambalajlı organik zeytinyağı sofralarınızda.

Ocaklar Beldesini, organik zeytin-zeytinyağı üretim merkezine dönüştürdü.
Çevre dönüşümlü ambalajlı organik zeytinyağı sofralarınızda.
Ocaklar Beldesi eğlence turizm alanındaki ismini bu kez ünlü vadisinde yetişen organik zeytin ürünleri ile tanıtmaya çalışıyor.
Güney Marmara Bölgesinin havası ve suyu ile öne çıkan Ocaklar Vadisinde yetiştirilen organik ürünleri tatilciler adeta kapışıyor.
Ocaklar Beldesinde Market işletmeciliği yapan CHP Ocaklar Belde Başkanı Devrim Korkmaz, adı gibi devrim yaparak Ocaklar vadisinde yetiştirdiği 3 bin zeytin fidanından elde ettiği zeytinleri mahsul olarak çeşitlendirdiği gibi, çevre dönüşümlü şişeleme ile organik zeytinyağı üretimine de başladı.      
Kendi bahçelerinde organik olarak yetiştirip piyasaya sürdüğü zeytin ve zeytinyağının özellikleri hakkında bilgi veren Devrim Korkmaz, zeytin ve çeşitlerinin büyük ilgi ve özen isteyen bir ürün olduğunu, neredeyse insanın ömrünü verdiği güzeli bahçelerin kaliteli ürünlerini Marmarabirlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne vermek yerine, kendisinin ürün çeşitlendirmesini arttırarak organik zeytin ve zeytinyağı üretimini gerçekleştirdiğini söyledi.
Ocaklar`ın turizm yapısına uygun şişelemeleri ile raflarına taşıdığı organik zeytinyağına tatilcilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Devrim Korkmaz ``Dededen, toruna uzun yıllardır sürdürdüğümüz zeytincilikte son yıllarda teknolojik altyapı desteği ile organik zeytin yağı üretimine başladık, Ocaklar vadimizin kendine özgü havasında yetişen ilk kırım Gemlik Tipi Ocaklar Menşeli zeytinden elde ettiğimiz 0.8 dizem zeytinyağı, sadece yağ olmaktan öte adeta bir şifa kaynağına dönüşmüştür.`` dedi.
Ocaklarda turizmin dışında üretim çeşitlemesine gidilerek kendine ait zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin pazarlamasının, hem üretici anlamında, hemde tüketici katında büyük önem arzettiğini belirten Devrim Korkmaz ``Ocaklarımız bundan böyle denize girilip, güneşlenip dönülen bir sayfiye yeri olmaktan çıkıp, tatilcilerin dönüşlerinde kışlık zeytin ile zeytinyağı satın aldıkları üretim merkezine olmuştur diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli