Ocaklar’da mübadiller anıldı
Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşayan üçüncü kuşak mübadilleri Recai Tepşik ve Sadrettin Ağaoğlu, mübadelenin 100’üncü yılında düşünce ve duygularını açıkladılar.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Ocak 2024 - Cumartesi 15:51
Güncelleme: 27 Ocak 2024 15:51
Ocaklar’da mübadiller anıldı

Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşayan üçüncü kuşak mübadilleri Recai Tepşik ve Sadrettin Ağaoğlu, mübadelenin 100’üncü yılında düşünce ve duygularını açıkladılar.

86 yaşında olup, önceki yıllarda Ocaklar Mahallesi muhtarlığı, daha sonra da Ocaklar belde olduğunda Ocaklar Belediyesi Meclis üyeliği yapan Recai Tepşik, Selanik Karacaabat’tan gelen atalarının mübadelede önce Belkıs’a, ardından da Ocaklar’a yerleştiklerini belirtti.

Halen 75 yaşında olup, ataları Bulgaristan’dan Ocaklar’a mübadele yoluyla gelen emekli astsubay Sadrettin Ağaoğlu, “Atalarımız, Ocaklar’a 63 hane olarak gelmişler. Bize anlattıklarına göre Ocaklar’da o dönem müthiş bir imece ve dayanışma varmış” dedi.

Tepşik ve Ağaoğlu, atalarına ait yöresel yemekleri hakkında da bilgi verdiler. Tepşik, kapama ve sütlü börek, Ağaoğlu ise mısır ekmeği ve kaçamak yemeklerinin ünlü olduğunu belirtti.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Ocaklar’ mübadiller anıldı
  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı