Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Oda ve borsalar ?Marka Şehir Balıkesir? projesine odaklandı

Oda ve borsalar ?Marka Şehir Balıkesir? projesine odaklandı

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir´e değer katacak ?Marka Şehir Balıkesir? projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir´e değer katacak ?Marka Şehir Balıkesir? projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Balıkesir´e ait değerli ürünleri marka haline getirecek, il ve ilçelerde faaliyet gösteren odalar ve borsaların ?Marka Şehir Balıkesir? projesi üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Kula, 2020 yılının lansman yılı olacağını açıkladı.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, çok değerli ürünlerin il genelinde üretildiğini belirterek ?Balıkesir merkez ve ilçeleriyle birlikte 14 oda ve borsayız. Bizler sürekli her ay toplanıp bir araya gelerek ilimizin problem ve sorunlarını konuşup tartışıyoruz. Ticaretin gelişmesini masaya yatırıp çeşitli konuları ele alıyoruz. Bununla ilgili yaklaşık 1 yıldır Marka Şehir Balıkesir projesi üzerinde çalışmalarımız var. Bu proje ile Balıkesir´i marka şehir marka ürünler üssü yapmayı planlıyoruz. Özellikle Balıkesir´in ürünlerinin daha değerli bir şekilde satılması, şehir dışında istenerek aranılan ve ismiyle istenerek tercih edilmesi için çalışmalar yürütüyorduk. Bu sürdürdüğümüz çalışmalarımız da sona gelindi. Çünkü Balıkesir´in çok ciddi anlamda değerli ürünleri ve turizm potansiyeli var. Kuzu etimiz, höşmerimimiz, zeytinimiz, zeytinyağımız, kolonyamız, Baldo pirincimiz var. Bunlar çok önemli ürünlerimiz. Türkiye´de coğrafi işaret alan zeytinyağımıza Avrupa´da coğrafi işaret almak için AB´ye başvurusu var. Edremit çizik yeşil zeytin Avrupa Birliği´nden coğrafi işaret almak üzere. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çok güzel bir çalışma ürünü 50 peynir çeşidi kitabımız var. Tüm bu ürünlerimizle ilgili 2020 yılında lansmanımız olacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli