OECD ile Kalkınma Bakanlığı´nın yürüttüğü proje görüşüldü
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), OECD ve Kalkınma Bakanlığının yürüttüğü AB projesine ev sahipliği yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Şubat 2016 - Pazartesi 18:50
Güncelleme: 22 Şubat 2016 18:50
OECD ile Kalkınma Bakanlığı´nın yürüttüğü proje görüşüldü

Çanakkale´de gerçekleştirilen toplantıya bölgede ekonomi çevreleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Avrupa Birliği´nin (AB) desteklediği Türkiye´de Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Çanakkale´de OECD ve Kalkınma Bakanlığı temsilcileri ile Balıkesir ve Çanakkale´den katılımcıların yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında düzenlenen toplantıda bölgesel ve sektörel rekabet politikalarının iyileştirilmesini ve Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye´deki ilgili diğer kurumlar arasındaki koordinasyonun geliştirilmesini amaçlandığı kaydedildi.
Toplantıda bir de çalıştay yapıldı. Çalıştayda Güney Marmara bölgesinde öne çıkan sektörleri belirlenmesi ve makine ve kimya sektörleri için ulusal sektör stratejilerinin bölgesel boyutunun güçlendirilmesi konularına odaklanıldı.
Yapılan çalıştayın amacı, hem büyük mevcut sektörleri hem de gelişmekte olan faaliyetleri kapsayacak şekilde bölgelerin kilit ekonomik sektörlerini tartışmak ve incelemek olarak bildirildi.
Toplantıya OECD ve Kalkınma Bakanlığının yanı sıra GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş ve ilgili uzmanlar ile Balıkesir ve Çanakkale´den öğretim görevlileri, Sanayi ve Ticaret Odalarından temsilciler, Organize Sanayi Bölge Müdürleri, Belediyelerden, kamu kurumlarından ve sivil toplum kurumlarından temsilciler katıldı.
Haber Merkezi

  • Salı 29.7 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 31 ° / 15.8 ° Güneşli
1

Sokak hayvanlarının yaşam alanı genişleyecek

2

Manyas'ta trafik kazası: Uzman çavuş hayatını kaybetti

3

47 Yıl hapisle aranıyordu, Gönen’de yakalandı!

4

“PAK Medikal” açıldı

5

Ahmet Akın’dan Öğrencilere 1.000 TL Kırtasiye Desteği

6

Marmara Adalar Belediyesi’nden Çocuklara Unutulmaz Sünnet Şöleni

7

MHP’li Yüksel sordu, Bakanlık cevap verdi: Balıkçılara ilave destek ödemesi yapılacaktır