Tarih: 08.10.2015 19:07

Öğrenci fazla, bina yetersiz

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin en büyük ilkokulu konumundaki Atatürk İlkokulu, öğrenci sayısının fazlalığı ve binanın fiziksel yetersizliği nedeniyle içinde bulunduğumuz 2015-2015 döneminde, sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim-öğretime geçmek zorunda kaldı.
Okul müdürü Özgür Koçak, 2015-2016 döneminde, okullarında 508 öğrenciye, kendisi ve müdür yardımcısı İsmail Doğru dahil 26 öğretmenin eğitim-öğretim verdiğini belirtirken, şu bilgiyi verdi:
"İkisi ana sınıfı olmak üzere 22 sınıfımız bulunuyor. Öğretmen branş açığımız yok. 24 dersliğe sahibiz. Okulumuza bu yıl, çok amaçlı, müstakil bir salon kazandırmak istiyoruz. Erdek´te bu yıl, sabahçı-öğlenci olmak üzere ikili eğitim-öğretime geçmek zorunda kalan tek okul biziz. Çünkü çok fazla olan öğrenci sayımız için binamız yetersiz kalıyor. Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan´ın desteğinden çok memnunuz. Önümüzdeki günlerde, Yusuf Bayrak´ın yöne timindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde, ´Okullar Hayat Olsun´ projesi kapsamında yeni bir uygulamaya geçmek istiyoruz. 

Bu proje kapsamında, öğrencilerimizi daha yoğun biçimde halk oyunları, satranç ve 4. sınıf öğrencilerimizi İngilizce ile buluşturmayı amaçlıyoruz."
Koçak, öğrencilerini yalnız eğitim-öğretim açısından değil, sosyal ve güçlü kişiliğe sahip bireyler olarak geliştirme çabası içinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Haber : Taygun Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —