Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öğrenci gözüyle Manyas’ın kültürel zenginlikleri

Öğrenci gözüyle Manyas’ın  kültürel zenginlikleri

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan proje ekipleri özellikle insan odaklı çalışmalarıyla beğeni kazanıyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan proje ekipleri özellikle insan odaklı çalışmalarıyla beğeni kazanıyor. 
Manyas MYO Sağlık Kurumu İşletmeciliği programı öğrencilerinden oluşan Manyas’ın kültürel yönünü araştıran “Adım Adım Manyas “ isimli proje ekibi çalışmaları kapsamında Manyas’ın farklı kültürlere sahip kırsal mahallelerini ziyaret ederek, mahallenin kültürel yapılarını detaylandırıyorlar. 
Manyas Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve ayniızaman da proje koordinatörü olan Coşkun Kalp yaptığı açıklama da, YÖK tarafından 2 yıl önce konulan müfredata konulan “Gönüllülük Projeleri“ dersi kapsamında seçmeli bir ders konulduğunu belirterek “Danışmanlığımda çeşitli projeler yürütmeye çalışıyoruz. Sağlık Kurumları İşletmeciliği öğrencileriyle birlikte öncelikli amacımız Manyas ve çevresinde ki toplumsal sorunlara, yaralara değinmek, dolayısıyla bu konuda hep beraber bir beyin fırtınasıyla, toplumda hangi sorunlar var, bunlara çare olmaya çalıştık. Özellikle bir kaç projemizi sürdürebilir hale getirmeye çalıştık, bunlardan birisi de “Adım Adım Manyas” projesidir. Manyas’ı tanıtalım projemizde biz bundan sonra bütün öğrencilerimiz her yeni gelen ekiple birlikte Manyas’ın kültürel zenginliklerini, yiyecek gibi öne çıkan ürünlerini tanıtmak amacını hedeflemekte. Yaren Kırkayak, Hilal Sivrikaya, Şadiye Çopur, Miray Aktaş, Nurcan Kıran ve Mehtap Acaroğlu’dan oluşan “Adım Adım, Manyas” proje ekibi Manyas’ın farklı kültürlere sahip kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyorlar.” diye konuştu.

Haber Merkezi



Hayrettin özkan
11.01.2023 07:46:27
Öncelikle bende bir manyas'lı olarak sizleri tebrik ediyorum kültürel araştırma adına ve manyasımızın ismini duyurmak adına. Yöresel kültürleri araştırmak için halk eğitim gençlik merkezi müdürümüz KUDRET AGEN her daim yardımcı olacaktır. Sizlerden ricam kültürel faaliyetleri birde bedensel spor amaçlı manyasımıza kazandırmanız etkinlik olarak festival adında geşim sağlanmalı diye düşünüyorum. Doğa yürüyüşü bisiklet etkinliği. Uçurtma şenliği insanların kaynaşması adına değeri bilen bizler için değerlidir sizler bizler için değerlisiniz ufkunuzu hep açın ki bir sonraki nesile taşıyalım kültürleri saygılar sunuyorum manyasta ilk uzun bisiklet turu yapan kişi olarak oraya ben bisiklet kültürünü getiremedim üzülüyorum hoşçakalın iyi çalışmalar

Hayrettin özkan
11.01.2023 12:22:22
Yorum yazmıştım bu sabah görükmüyor ben mi göremiyorum

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli