Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Öğrenci yurdunda deprem tatbikatı

Öğrenci yurdunda deprem tatbikatı

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm öğrenci yurdu yerleşkelerinde, eş zamanlı olarak yapılan "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Balıkesir Karesi GSB Kız Öğrenc

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm öğrenci yurdu yerleşkelerinde, eş zamanlı olarak yapılan "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Balıkesir Karesi GSB Kız Öğrenci Yurdu’nda Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Tatbikata Vali Şıldak'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin ve öğrenciler katıldı. 
Tatbikatta ilk olarak deprem alarmı verildi, tehlike geçti alarmı verilmesiyle tahliye yapıldı. Tahliye sonrası tatbikata katılan öğrenciler ve personel toplanma alanında buluştu. 
Geçtiğimiz yıl ilan edilen 'Afet Eğitim Yılı'nda Balıkesir'de 1 milyonun üzerinde vatandaşa temel afet eğitimi verildiğini söyleyen Vali Şıldak, "Verilen bu eğitimleri bu yıl ilan edilen 'Tatbikat Yılı' kapsamında yapılan 'Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatlarıyla' canlandırmıș olacağız. Bunlar insan hafızasına kazınır ve insanların deprem konusunda bilinçlenmelerine fayda sağlar. Afetlere karşı hazırlıklı olmanız sadece sizi değil, ailenizi, büyüklerinizi ve arkadaşlarınızın karşılaştığınız bir depremde hayatta kalmanızı sağlar.” diye konuştu. 
Katıldığı programda üniversite öğrencilerine yeni yurdun yapım sürecinin tamamlanmak üzere olduğu müjdesi de veren Vali Şıldak, "Eğer çok önemli bir gecikme yaşanmazsa ikinci dönem başında sizi yeni yurdunuzda misafir ediyor olacağız. Yurtlarımızda kalan sizlerin konforu, iyi standartlarda barınabilmesi ve yemek yiyebilmesi için hiçbir şeyi esirgemiyoruz. İlimizdeki yurt sayısını artırmak için de var gücümüzle çalışıyoruz." diyerek sözlerine ekledi.                Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Öğrenci yurdunda deprem tatbikatı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli