Öğrenciler “Atatürk ve Vatan Sevgisi”yle Fidan Dikti
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Atatürk’ten İlhamla Yeşil Vatan” temasıyla anlamlı etkinlik
Erdek Haber
Yayın: 12 Kasım 2025 - Çarşamba 11:15
Güncelleme: 12 Kasım 2025 11:21
Öğrenciler “Atatürk ve Vatan Sevgisi”yle Fidan Dikti

Erdek’te, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Atatürk’ten İlhamla Yeşil Vatan” temalı fidan dikim etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları saygı ve vatan sevgisini doğayla buluşturarak anlamlı bir güne imza attı.

Etkinlikte öğrenciler, üzerlerinde Atatürk sevgisini ve çevre bilincini anlatan mesajların bulunduğu Şafak Fidanları'nı toprakla buluşturdu.

Fidan dikim etkinliğine Erdek Kaymakamı Hasan Göç, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, hem doğaya sahip çıkmanın hem de Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanı yeşertmenin önemini hatırlatıyor. Öğrencilerimizin bu bilinçle hareket etmesi bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Etkinlikte öğrenciler, fidanlarını toprakla buluştururken doğaya can vermenin mutluluğunu yaşadı. Gün sonunda, “Atatürk’ten İlhamla Yeşil Vatan” temasıyla dikilen her bir fidan, geleceğe umut ve vatan sevgisiyle uzanan birer simge haline geldi.

Haber: Tuncay Ertan 

  • Perşembe 13.8 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.8 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.1 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BUDANDI MI KESİLDİ Mİ?

2

KÜLEFLİ’DE KORKUTAN YANGIN

3

Erdek TOKİ Kurası Yarın Çekiliyor: 1204 Kişi Başvurdu, 300 Kişi Hak Sahibi Olacak

4

Erdek’te Yaşayan Emekli Polis Kardeşini Öldürdü

5

Erdek Turan Mahallesi’nde Gece Yarısı Yangını

6

Hastane, liman trafiğine teslim

7

Bandırma semalarında gurur tablosu