Ekolojik Okur-Yazarlık seminerine katılan öğrencilere belgeleri dağıtıldı.
T.C Kalkınma Bakanlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre Derneği ile Balıkesir Valiliği Bilim, Sanat ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Gençlik Kulübü ve Çağdaş Drama Derneği İstanbul şubesinin ortak projesi olan “Ekolojik okuma-yazma semineri Manyas’ta da düzenlendi.
Manyas Atatürk Ortaokulundan 60 öğrenci kursa katılarak ekolojik okur yazarlık nedir? amaçları nelerdir? gibi konular hakkında gerekli eğitimleri alırken kurs sonrasında da belgeleri verildi.
TEMA Vakfı’nın öncülük ettiği ve vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışması sonrası Milli Eğitim Bakanlığının da onay verdiği Ekolojik Okur Yazarlık anlam olarak, yeryüzünde hayatı mümkün kılan doğal süreçleri anlamak yada doğaya yönelik bilgi, beceri, tutum, değer ve anlayış sergilemesi olarak tanımlanıyor. Ekolojik Okur Yazarlık eğitimi alan birey, doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilen, sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen ve bu doğrultu da araştırma ve sorgulama yapabilen bireydir. Ekolojik Okur Yazarlık bireyde doğa bilincinin oluşmasını, doğanın ilkelerini öğrenmesini ve doğayla iletişim kurmasını sağlıyor. Ekolojik Okur Yazarları, çevre sorunlarına karşı duyarlı olup çözüm arayan kişiler oluyor.