Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk
Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’ni (BAÇEM) ziyaret eden Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu öğrencileri, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin projesiyle tıbbi ve aromatik bitkileri yakından incelediler.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Aralık 2024 - Perşembe 13:16
Güncelleme: 26 Aralık 2024 13:16
Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’ni (BAÇEM) ziyaret eden Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu öğrencileri, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin projesiyle tıbbi ve aromatik bitkileri yakından incelediler.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) tarafından yürütülen “BUBFA ile Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini ağırladı. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN)  Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban öncülüğünde üniversitenin Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanım alanları hakkında bilgi edindiler.  Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da yaygın olarak kullanıldığı belirtilirken öğrenciler proje sayesinde BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

YERİNDE GÖZLEM VE İNCELEME

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerin; ilaç sanayi, kozmetik, parfüm ve esans yapımında kullanıldığını öğrenen öğrenciler, şifalı, dinlendirici çay ve baharat olarak da bitkilerin kullanım alanı hakkında bilgi edindiler. BAÇEM teknik personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşulları ve kullanım alanlarını anlattı. Tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlem yapan öğrenciler, teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprakla buluşturdular.


 

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”