Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öğretmen eğitiminde “DİJİTAL” dönüşüm dönemi

Öğretmen eğitiminde “DİJİTAL” dönüşüm dönemi

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 21. yüzyıl becerilerini öğrencilere kazandırma amacı doğrultusunda öğretmenlere yönelik mesleki eğitimde dijital dönüşüm atağı başlatıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 21. yüzyıl becerilerini öğrencilere kazandırma amacı doğrultusunda öğretmenlere yönelik mesleki eğitimde dijital dönüşüm atağı başlatıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan dijital dönüşüm atağı çerçevesinde, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Nayır'ın proje yürütücüsü olduğu, Ocaklar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Figen Altıntaş tarafından hazırlanarak başvurusu yapılan, “Eğitimde Dijital Dönüşüm” ve "Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Öğrenme Yöntemleri Eğitmen Eğitimi " projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylandı. 
“Eğitimde Dijital Dönüşüm” ve "Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Öğrenme Yöntemleri Eğitmen Eğitimi " projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nca (GMKA) 2022 Yılı Teknik Destek Programı, 2. Dönem Projeleri arasında kabul edilen ve uygulamaya değer bulunan 5 proje arasında yerini aldı.              
Projenin onaylanmasının ardından, öğretmenlere 21.Yüzyılının ihtiyaç duyduğu öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak 12-13 Aralık 2022 tarihlerinde uzaktan eğitim, 14-15-16 Aralık 2022’de ise yüz yüze eğitim verildi. 
Eğitim İçeriği; Dijital Dönüşüm ve Dijital Dönüşümün Etki Alanları, Design Thinking (Tasarım Düşünme) ve Dijital Dönüşüm Süreçleri, Nesnelerin Interneti, Endüstriyel Haberleşme ve 3D Printing, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Teknolojileri (Augmented Reality - Virtual Reality), Dijital Dönüşümde Trend Teknolojiler: Bulut Bilişim Teknolojileri, Siber Güvenlik ve Simülasyon Sistemleri, Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Araçları web2 araçları olarak planlanan Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu Bilişim Laboratuvarı’nda gerçekleşen, ilçemiz okullarından 31 öğretmenin katıldığı eğitim sürecinde; Yapay Zekâ, Makine Etiği, Yapay Zekâ Güvenliği, Biyomedikal Uygulamalar, Optimizasyon, Uzaktan Eğitim, E-Öğrenme ve ilgili teknolojiler ve Bilgisayar Eğitimi ile Bilgisayar Bilimleri konularında Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Köse tarafından verildi. 
Eğitim sonunda öğretmenlere "Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Öğrenme Eğitmen Eğitimi " katılım belgeleri dağıtıldı. 
İlçemiz okullarında eğitimde yeni teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırmak ve gerçekleştirilen yüksek kaliteli dijital dönüşüme katkı sağlamak olarak hazırlanan proje, Öğretmenlerin Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Araçlarını kullanma becerisini arttırırken, aynı zamanda onlara dijital içerik üretme ve öğrenme ortamları tasarlama becerilerini kazandıracak. 
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “2018-2022 yılları arasında Figen Altıntaş tarafından hazırlanan 4 ulusal proje ile GMKA desteği alındığı, eğitime yapılan bu proje katkısıyla aynı zamanda Erdek’in tanınırlık ve görünürlüğünün sağlanmasının hedeflendiği, kurumların kalite ve kapasitesini arttırdığı” ifadelerine yer verildi. 
Haber: Tuncay Ertan 
 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli