Öğretmenevi binasında yıkım çalışmaları sürüyor
Erdek Öğretmenevi binasının bulunduğu blokta yıkım çalışmaları sürüyor.
Erdek Haber
Yayın: 29 Ekim 2020 - Perşembe 15:01
Güncelleme: 29 Ekim 2020 15:01
Öğretmenevi binasında yıkım çalışmaları sürüyor

Erdek Öğretmenevi binasının bulunduğu blokta yıkım çalışmaları sürüyor.
Olası depreme karşı riskli yapı olduğu için yıkımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kapıdağ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi binasının ardından, Erdek İlçesi Kumlu Yalı Caddesi´nde bulunan Erdek Öğretmenevi, Erdek Milli Eğitim Toplantı Salonu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak birlikte kullanılan binada yıkım çalışmaları devam ediyor.
Erdek´te yapım çalışmaları 1993 yılında tamamlanarak Öğretmenevi olarak hizmete sunulan binada, 2019 yılında gerçekleştirilen zemin etüdü sonrası olası depreme karşı riskli yapı olduğu gerekçesiyle Balıkesir Valiliği´nce yıkım kararı alındı.
Şubat 2020´de boşaltılarak yıkımına başlanan yapının bulunduğu alana herhangi bir binanın yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, aynı alanda/bahçede bulunan 18 Eylül Ortaokulu olarak kullanılan yapının ise deprem riskine karşı güçlendirme çalışmasının yapılacağı öğrenildi.
Haber : Tuncay Ertan

  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

2

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

3

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

4

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu

5

Mamun Bahçeleri Yokuşunda Kaza: 2 Motorcu Yaralandı

6

Şubat’ta Bahar Havası: Erdek’te Sahiller Doldu

7

Türkiye’de ilk olacak "Lisanslı Zeytinyağı Depoculuğu" için imzalar atıldı