Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Oksijen tüpünü takacak personel Bulunamadı

Oksijen tüpünü takacak personel Bulunamadı

Manyas Devlet Hastanesi acil servisinde oksijen tüpünü takacak personel sorunu yaşandı.

Manyas Devlet Hastanesi acil servisinde oksijen tüpünü takacak personel sorunu yaşandı.
Manyas Devlet Hastanesi acil servise götürülen bir hastaya oksijen tüpü takılmasını isteyen acil serviste görevli doktorun talebi, hastanede oksijen tüpünü takacak personelin izinli olması nedeniyle hastaya uzun süre oksijen tüpü takılamadı.
Geçtiğimiz Pazar günü Manyas Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde yaşanan bir olay hasta yakınlarının ve orada bekleyen vatandaşların tepkisine yol açtı.
Edinilen bilgiye göre acil servise getirilen bir hastaya, nöbetçi doktorun muayenesi ile oksijen tüpü takılması istendi. Ancak hastanede o saatlerde oksijen tüpünü takacak görevli bulunamadığından tüp takılamadı. Bu işle görevli personelin izinde olduğu öğrenilirken, telefonla ulaşılan personelin hastaneye gelmesiyle sorun çözüldü.
Görevlinin ilçede olmasının tamamen bir şans eseri olduğunu söyleyen hasta yakınları, görevli gelene kadar oksijen tüpü takılmayı bekleyen hastanın acı çekmeye hakkı olmadığını dile getirdi.
Hastanenin oksijen tüpü takma işiyle görevli personele, telefonla ulaşılamadığında ne olacaktı? sorusu yönelten hasta yakınları, “Bırakın birde acil vaka müdahalenin aciliyeti nerede kaldı? Hastanın bu kadar beklemeye zamanı olabilirmi? Bahse konu olan bir oksijen tüpünün açılması ve bu işi yapacak görevli acil serviste ve hatta hastanede yok. Yorumu ilçe halkına bırakıyoruz.” açıklamasında bulundu.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli