Onay, 30 Mart seçimlerini değerlendirdi

Onay, 30 Mart seçimlerini değerlendirdi

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, AK Parti camiasının büyüklüğünü anlamadan siyaset yapanlardan başarı beklenmesinin hayal olacağını açıkladı.

Hikmet Onay, AK Parti adayının seçimde kaybetmesinin en önemli nedeninin, 2009 yılında kendilerine inanılmaz destek veren başta seçmenler olmak üzere, meclis üyeleri ve parti başkanları ile birlikte ekip ruhu oluşturulamadığını ve kaçınılmaz sonucun geldiğini ifade etti.
İşte! Hikmet Onay'ın gündemi değiştirecek ve olay yaratacak o açıklamaları:
- AK Partinin 2009 yerel seçimlerinde gösterdiği başarının altındaki nedenlerin çok iyi anlaşılması gerekiyor. 2009 seçimleri öncesinde partimiz ve çevresinde büyük bir ilgi ve enerji toplanmıştı. Tüm zorluklara karşın insanlar ilgi ve desteklerini partimizden ve adayımızdan esirgemediler ve iktidar olduk. Ancak, iktidar olmak kadar iktidarı ve iktidara içtenlikle destek vermiş, arkasında durmuş insanları iktidarınız boyunca 5 yıl taşıyabilmek, bir arada tutabilmek de büyük başarıdır ve biz bu sürekliliği sağlayamadık. Bizimle yola çıkan insanların çoğu, zaman içinde yanımızdan uzaklaştı ve hatta birçoğu karşımızda yer alır hale geldi. Neden böyle oldu? Öncelikle bu sorunun cevabını bulmak zorundayız.
- İktidarda 5 yıl boyunca hiç kimse hiçbir işin yapılmadığını, hizmet ve yatırımların durduğunu söyleyemez. Eksiğimiz yanlışımız olabilir ama bu hiçbir şey yapmamak anlamına gelmiyor. Başkanlık bizde ama belediye meclisinde azınlıkta olan bir partiydik. 2009 yerel seçimleri öncesi verilen sözlerin birçoğu yerine getirildi.
- 5 yıl içinde partimiz belediye meclis üyelerinden çoğu tek tek istifa ederek ayrıldı. Onları tutamadık, koruyamadık. Öyle ki istifa edenlerin yerine gelen yedek üyelerimiz bile istifa ederek bizleri terk etti.
- Adayımızın meydan mitinglerinde ve tüm seçim çalışmalarında partimizin adını ağzımıza almayalım, partimizi fazla öne çıkartmayalım stratejisi izlendi. Oysa ki, bu kaygıların doğru olmadığını gördük. 30 Mart yerel seçim sonuçları bu tür kaygıların, endişelerin ne kadar anlamsız olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle seçim sonuçlarını dikkate alarak teşkilat yapımızı ve politikalarımızı da gözden geçirip, yeniden yapılanmaya önem verilmesi kaçınılmaz. Bundan sonra şahıs siyaseti değil, parti siyaseti yapılacaktır.
- Seçimlerde politik anlamda AK partililerin ve partimize oy verenlerin boynunu bükecek bir tablo yaşanmadı. 30 Mart'ın galibi ülkede ve Balıkesir Büyükşehirde AK Parti olurken, Erdek'te seçimi ve yerel iktidarı kaybetmiş olmaktan tabii ki üzgünüz ama bizim için bu dünyanın sonu anlamına gelmiyor. 30 Mart'taki sonucu Erdek'te kazanıp, Türkiye'de ve  Balıkesir'de seçimleri kaybetmiş olanlar düşünsün.
- Bize 30 Mart'ta oy  vermemiş seçmen, 2009 da size iktidarı verdik ama verilen hizmetten memnun değiliz, yeter dedi. Biz milletin kararına ve sandıktan çıkan sonuca saygılıyız. Seçmen tercihini başka bir partiden ve adaydan yana kullandı. Örneğin, Ocaklar'da oyumuzu kısmen arttırdık ama Karşıyaka'da oylarımızda ciddi bir düşme yaşadık. Artık mahallemiz olan köylerimizden partimize büyük ilgi gösterildi ama bu ilgi ve destek yetmedi. Seçimi Erdek merkez oyları belirledi.
- CHP'nin seçimi kazanmış olmanın heyecanı ve coşkusunu izliyoruz. Devr-i Sabık bir yönetim anlayışının Erdek'e zarar vereceğine toplumsal kutuplaşmalara, gerilime izin verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Sonuçta, 30  Mart'ta vatandaşımız tercihini sandığa yansıtmış, partilerden ve adaylardan birisine yetki vermiştir. Bu sonuç ilçemize hayırlı olsun.
Haber Merkezi