Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu

Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılışı yapıldı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılışı yapıldı. 
17 Eylül Üniversitesi’nde, Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 17 Eylül günü “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılışı gerçekleştirildi. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in açış konuşmasını yaptığı ve Sempozyum Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ilk konuşmayı gerçekleştirdiği programa, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan V. Metin Ok, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sempozyum katılımcısı akademisyenler, üniversitemizin akademik ve idari personeli ve basın mensupları katılım gösterdi. 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Serel çıkarak “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21) bölgemizdeki çalışmaları bir araya getiren ve tartışılan sempozyumumuza farklı alanlarda 24 bildiri geldi ve bütün bildiriler titizlikle hakem sürecinden geçirildi. Sempozyum düzenleme kurulu adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bilim dünyasına faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptığı konuşmada “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21) tarih, sağlık, turizm, kültür-folklor, göç, Türk Dili ve Edebiyatı, sanat tarihi ve arkeoloji vb. pek çok konuda katılımcılara, bölge ile ilgili uygulamalı ve teorik konuları sunma, tartışma ve paylaşma fırsatı sağlayacaktır.” dedi. 
Bandırma Kaymakamlığı görevine yeni atanan Engin Aksakal ise yaptığı konuşmada, üniversitelerin bulunduğu şehir ile ne kadar çok kaynaşırsa o şehre sunacağı katkılarının da o derece büyük olduğunu kaydetti. 
Sempozyum açılış sunumu İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete tarafından gerçekleştirildi. “Bandırma’nın Kurtuluşu ve Son Kurşun” isimli sunumunda Mete, “Son Kurşunu atanlar bunun ne kadar farkındalardı bilmiyorum; ama bu 1000 yıllık bir haykırıştır, özgürlüğümüze gem vurmak isteyenlere bir itirazdır. Ve yeni nesle de ‘siz de mücadeleden asla vaz geçmeyin, vatanınızı asla bırakmayın’ şeklinde bir mesajdır.” dedi. 
Daha sonra sempozyumun açılış oturumuna geçildi. Başarıyla gerçekleşen açılış oturumunun ardından “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılış programı, plâket takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu. 
“3. Bandırma ve Çevresi (BCS’21) Sempozyumu”, Üniversite Merkez Yerleşkesi’nde 2 gün süreyle devam edecektir. 
Haber Merkezi