Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu
Sağlık Haber
Yayın: 29 Ağustos 2022 - Pazartesi 23:42
Güncelleme: 29 Ağustos 2022 23:42
Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu

Bandırma’da beyin ölümü gerçekleşen Işıl Örüm’ün ailesi tarafından bağışlanan organları 3 hastaya nakledilmek üzere Bursa’ya götürüldü. 
Hipertansiyon şikayetiyle Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servise başvuran 53 yaşındaki Işıl Örüm, kalp durması neticesinde yoğun bakıma alındı. Örüm, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ nakil birimi, Örüm’ün ailesiyle organ bağışı görüşmesi yaptı. Ailesinin organ bağışına onay vermesi sonucunda Örüm’ün karaciğer ve korneaları Bursa Uludağ Üniversitesi organ nakil ekibi tarafından operasyonla alınarak Bursa’ya götürüldü. 
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Dr. Hülya Başer,  hastaneye 21 Ağustos’ta yüksek tansiyon şikayetiyle gelen Örüm’ün ani kalp durması nedeniyle yoğun bakıma alındığını belirterek ”27 Ağustos’ta tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen hasta için yakınlarıyla organ bağışı için görüşülmüş, organ nakli için işlemler başlatılmıştır. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen ekiple karaciğeri ve korneaları 3 hastaya umut olacaktır. Vefat eden kişiye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, umut olacak hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak organ bağışında yer almak istiyoruz. Tabi burada halkımızdan da destek bekliyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı olması bizi de sevindirecektir. Şifa bekleyen hastalarımıza da umut olacaktır.” dedi. 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Organlarıyla kişiye hayat
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek