Orman Şefi Güler; Yaz sezonu'na ekip olarak hazırız

Orman Şefi Güler;  Yaz sezonu

Erdek Orman İşletme Şefi Kadir Güler, bölge ormanlık alanlarla ilişikli, işletmelerin, orman köylüsünün ve bölge halkının nasıl yararlandıkları, orman koruma alanlarının durumu hakkında açıklamada bulundu.

Erdek Orman İşletme Şefi Kadir Güler, bölge ormanlık alanlarla ilişikli, işletmelerin, orman köylüsünün ve bölge halkının nasıl yararlandıkları, orman koruma alanlarının durumu hakkında açıklamada bulundu. 
Erdek merkez alan yanı sıra 4 adaya hakim durumdayız. İlçe konumu itibariyle % 80 civarında yapraklı ormana sahip ve uzun yıllardır büyük bir orman yangını olayı yaşamadı şeklinde konuşan Orman İşletme Şefi Güler, "Tabii afetlerle mücadelemizde bazı riskli bölgelerde konuşlandırdığımız makinalarımız var. Yangın riski hangi bölgelerde ise arazözlerimiz oralarda konuşlandırılıyor. Piknik bölgelerinde ise halkımızı bilgilendirme bazında Rencir araçlarımız görev yapıyorlar. Bölge halkının, köylümüzün ve piknik yapanları uyararak bölgenin koruması sağlanıyor. 3 Adet Rencir, 2 Adet Arasöz ve Balıkesir Bölge Müdürlüğünde konuşlandırılan 1 helikopterimiz herhangi bir yangın tehdidi durumunda kısa sürede bölgeye intikal ettiriliyor." dedi.
Güler konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Arazözlerimizden biri yaz aylarında Marmara adasında konuşlandırılmış durumdadır. Adalar için araçların ve söndürme ekipmanlarının intikalleri GESTAŞ firmasına ait gemi ve helikopterimiz tarafından sağlanıyor. Orman yollarımız yangın emniyet yollarımız bulunmakta. Yangınlar için mevsimlik işçilerimiz var. 14 kişilik ekip bölge insanlarından oluşuyor. 6 aylık geçici işçi olarak görev yaparlar. Kuleci, arazöz şoförü, pikap şoförü ve söndürme ekipleridirler. 
Bu yollarımız her yıl bakıma tabi tutulur ve temizlenirler. Biz kurum olarak orman yangınlarının yanı sıra orman köylümüzün, geçim kaynaklarını da denetim altında tutmak ve izlemek durumundayız. Orman köylümüzün büyük bölümü geçimlerini ormandan sağlamaktadır. Her ay ağaç satışları yapılır. Her gün ağaç kesimleri vardır. Kapıdağ ağaç türleri; zeytin, meşe, kayın, kestane, ıhlamur, gürgen türü ağaçlar yoğunluktadır. Güney kesimlerimizde fıstık çam ormanlık bölgemiz var. Fıstık çam orman bölgesi yanı sıra zeytinlikler geliyor. Birde kesim zamanı gelen ağaçların günlük kesimleri yapılır, yevmiyeli mevsimlik çalışanlar gelirlerini, geçimlerini bu yolla da sağlarlar. Bölgede 300 Hektar alanın Orman alanlarının ağaçlandırmasını Turan köylüsü yapar. Araziler Köy mülki hudutları içerisinde bazen köylüye bazen de ihale yolu ile verilir. Turan, Ormanlı, Ballıpınar ve Doğanlar köyleri 10 yıl içinde fıstık çamından  gelir elde etmeye başlayacaktır. Esas amacımız köylüyü kalkındırmaktır. Ormandan istifade eden köylü ormanı korur. Ceza sistemi ile orman bölgeleri korunmaz." 
Haber : Özcan Güngör