Tarih: 13.05.2022 19:38

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 
Balıkesir Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda, orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ve olası yangınlarda yapılması gerekenler görüşüldü. Yeşil vatanın korunmasında koordineli bir şekilde yürütülecek mücadele için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.  
Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran toplantıda yaptığı sunumda, iklim değişikliğinin orman yangınları üzerinde oluşturduğu etki dolayısıyla, son 10 yılda yaşanan orman yangınlarının hatırı sayılır bir kısmının 2021 yılında gerçekleştiği bilgisini verdi. 
Buna göre % 61’lik bir orman alanı kaybının geçtiğimiz yıl içerinde yaşanan yangınlardan kaynaklı olduğunu işaret eden Müdür Kayıran, 2021 yılında yaşanan yangınlarda yanan alanların aylara göre dağılımı hakkında bilgi verdi. 
Yangınla mücadelede 2022 yılında yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirleri aktaran Kayıran, eğitim alan sivil afet ve yangın gönüllüleriyle alanda daha güçlü olunacağını belirtti. Balıkesir’in 2 adet helikopter ve 2 adet tanker uçakla yangınla daha etkili mücadele edeceğini sözlerine ekleyen Bölge Müdürü Kemal Kayıran TB2 İHA’larının, yaptıkları hızlı tespitlerle bu mücadelede önemli bir rol aldığına değindi. 
Vali Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada koordinasyon şemsiyesi altında bütün önleyici tedbirlerin alınacağını, öngörülebilir tehlikelerin ve riskli durumların bertaraf edileceğini bildirdi. 
Vali Şıldak, “Alınacak önleyici tedbirleri, yangın esnasında ve sonrasında yapılacakları koordinasyon içinde yürütmeliyiz. Şu ana kadar ben Vali olarak Balıkesir’de iki yangın sezonu geçirdim. Her iki yılda yangın sayılarımız yüksek olmasına rağmen, yüksek bir alan kaybı olmadı. Ancak yangınlara müdahale çok hızlıydı ve tedbirlerimiz etkiliydi.” diye konuştu. 
Toplantının devamında orman yangınları ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınması gereken tedbirler, görev ve sorumluluklar ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonu gerektirecek konular ele alındı. Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu’nda alınacak kararlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —