Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği(BANSİAD), TMMOB Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği ve Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.
Bandırma Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, Mimarlar Odası Bandırma Temsilcisi M. Ali Ozar ve Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Şerafettin Çıkar katıldılar.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, heyet olarak, 15 Mart’ta Ankara’ya giderek, parlamentoda grubu bulunan CHP, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve İYİ Parti’nin genel başkan yardımcıları ve genel sekreterleri ile görüşerek, kendilerine Bandırma ile ilgili bilgiler ve şehrin beklentileri hakkında bir rapor sunduklarını belirtti.
Bandırma’nın son yıllarda değersizleştirildiğini hissettiklerini vurgulayan Yılmaz, “Artık Bandırma’ya değer katacak, Bandırma’da oturan kişilerin milletvekili olmasını istiyoruz. Bu arada, Bandırma’nın artık il olması zorunluluğu vardır. Çünkü 100 kilometre uzaklıktaki Balıkesir’in, Bandırma’nın sorunlarını çözmesi mümkün değildir” dedi.
Parlamentoda grubu bulunan dört partinin yöneticilerine “Yükselen Şehir Bandırma” ismiyle verdikleri raporda, şehrin beklentilerini dile getirdiklerini, bu beklentilerinin yakından takipçisi olacaklarını belirten Yılmaz, “Üzülerek belirteyim ki, Balıkesir’i yöneten üst akıl, yüzünü Körfez’e, sırını ise Güney Marmara’ya dönmüş olup, Bandırma’nın il konumuna gelmesini istememektedir. Ancak Bandırma’nın il olması artık mecburiyet durumuna gelmiştir” dedi.
Hazırlanan raporun sonuç bölümünde, şöyle denildi:
“9 milletvekili çıkaran Balıkesir ilinin, merkez ilçe hariç en büyük ilçesi olan Bandırma’nın mecliste temsilinin en yüksek düzeyde sağlanması temennimizdir. Yıllar boyunca hak ettiği sayının çok altında temsil edilen ve bu nedenle gerekli desteği hissedemeyen ilçemizin, verdiğimiz bilgiler ve talepler göz önüne alındığında, potansiyeli gün geçtikçe daha belirgin biçimde ortaya çıkmaktadır. Marmara Bölgesi’nin gelişime en açık şehri olan ilçemizin İL OLMASI ARTIK BİR MECBURİYETTİR. Balıkesir ile arası 100 kilometre olan ve kamu kurumlarında işlem yapmak mecburiyetinde kalan işletmeleri ve vatandaşların Balıkesir’e gitmesi zaman ve para kaybına neden olmaktadır. İçinde barındırdığı sanayi, tarım, turizm ve artan ticaret hacmi ile il olmayı en çok hak eden ilçelerden biri olan şehrimizin bu talebinin artık yerine getirilmesi gerekmektedir.”
ÖNDER BALIKÇI