Ortaokul öğrencilerine tatbiki ?Hukuk ve Adalet? dersi
?Türkiye´de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi? kapsamında Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Kasım 2018 - Perşembe 16:24
Güncelleme: 15 Kasım 2018 16:24
Ortaokul öğrencilerine tatbiki ?Hukuk ve Adalet? dersi

?Türkiye´de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi? kapsamında Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, hukuk ve adalet bilincinin geliştirilmesi ile hak, özgürlük ve sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 6´ncı, 7´inci ve 8. sınıflarda okutulmaya başlanan Hukuk ve Adalet dersi kapsamında Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Ortaokulu öğrencilerinden 55 kişilik bir grup Bandırma Adalet Sarayı´nı ziyaret ederek, adliyenin tüm birimlerini ziyaret ettiler.
Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Ağır Ceza Mahkemesi Salonu´nda Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadriye İlhan, savcılar Zafer Seçkin, Bülent Bilgin ve Orhan Demirel ile birlikte mahkeme de kimlerin bulunduğu, nasıl işlediği hakkında öğrencileri bilgilendirerek sorularını yanıtladılar.

Haber: Ahmet Pesen

  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
1

100 yaşındaki hayırsever Hacı Ahmet Gemici

2

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

3

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

4

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

5

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

6

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

7

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI