Oya Baydar Bandırma’daydı
Marmara Adası’nda yaşayan yazar Oya Baydar, “4. Bandırma Kitap Günleri”nin konuğu oldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 28 Eylül 2022 - Çarşamba 17:56
Güncelleme: 28 Eylül 2022 17:56
Oya Baydar Bandırma’daydı

Marmara Adası’nda yaşayan yazar Oya Baydar, “4. Bandırma Kitap Günleri”nin konuğu oldu.
Edebiyat yaşamına 17 yaşındayken yazdığı bir romanla başladığını belirten 82 yaşındaki Baydar, 1964’lü yıllarda “Devrimci Mücadele Hareketi” içinde yer aldığını belirterek, “O yıllarda bir kendimizi bu hareketin bir neferi olarak görüyorduk. Tek amacımız ülkemizin aydınlık bir geleceğe ulaşması, sömürünün ortadan kalkması, sonsuz özgürlük ve halkların kardeşliğiydi” dedi.
Bir öğrencinin, kendilerine mesajını sorduğu Oya Baydar, şunları söyledi:
“Dalgalara karşı gitmek gerek. Kendi iradenizi, özgürlüğünüzü hiç kimseye ipotek etmeyin. Bir üst otoriteye bırakmayın. Çok okuyun. Dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeye çalışın. Nefret söyleminden uzak durun.”
Baydar, bir başka öğrencinin, edebiyatın yararını sorması üzerine “Edebiyat, bütün boyutlarıyla insan hayatının özetidir. Dünyadaki tüm canlıların özetidir” yanıtını verdi.
Söyleşinin ardından Oya Baydar’a plâketi Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten tarafından verildi.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Baydar Bandırma’daydı
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı