Özdil, kabristanlığına yakışmayan davranış
Erdekin köklü ailelerinden Özdillerin, Erdek Futbol stadı karşısında bulunan aile kabristanlığı çöplüğe dönüştü.
Erdek Haber
Yayın: 05 Eylül 2013 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 05 Eylül 2013 00:00
Özdil, kabristanlığına yakışmayan davranış
Erdek`in köklü ailelerinden Özdil`lerin, Erdek Futbol stadı karşısında bulunan aile kabristanlığı çöplüğe dönüştü.
1980`lı yıllarda bugünün belediye otogarının bulunduğu yerdeki mevcut ilçe kabristanlığın kaldırılmasına rağmen, Osmanlı`dan günümüze uzanan Özdil Ailesinin kendi mülklerine ait kabristan, özel mülkiyet hakkı nedeni ile kaldırılamadı.
Geçen zamanda ailenin yaşayan fertleri tarafından bakım ve onarımı yapılan kabristanın çevre etkisi nedeni ile tarihi selvileri kesilip yerlerine yeni selviler dikildi.
Erdek İlçe çıkışı, Adnan Menderes Caddesi cepheli tarihi kabristan`da sadece Sait Özdil`e ait kabrin dışındaki tüm kabirlerin taşlarının Osmanlıca olması kabristanın özelliği ve öneminin daha iyi anlaşılmasına neden oluyor. 
Özdil`lerin aile kabristanlığı son günlerde yan sokağın trafiğe kapalı, çöp araçlarının güzergah dışında kalması nedeni ile sokak sakinlerince çöplerin kabristan duvarı üzerine bırakılması çöplerin kabristan içi ve dışına dağılmasına neden oluyor.
Kabristan içi ve çevresine yayılan çöplerin, Erdek`in ilk giriş caddesi Adnan Menderes Caddesine hiç yakışmadığı kaydediliyor.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 12 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 8.5 ° / 0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 4.4 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Halit Yukay'ın ölümüne ilişkin davada tanık olan Kıvanç Tatlıtuğ: Çok tecrübeli bir kaptandı

2

Marmara Adalar Belediyesi'ndan Ada Kart İçin Önemli Duyuru

3

Otomobil Alevlere Teslim Oldu

4

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU YATIRIM HAMLESİ

5

KIVANÇ TATLITUĞ, YUKAY DAVASINDA TANIK OLARAK ERDEK’TE

6

ERDEK’İN ZİRVESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

7

İNSANSIZ DENİZ ARACI ERDEK’E GETİRİLDİ