Pakize Başaran 103 yaşında
Bandırmalı yazar Pakize Başaran, 103 yaşına bastı.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Mayıs 2023 - Pazar 22:04
Güncelleme: 21 Mayıs 2023 22:04
Pakize Başaran 103 yaşında

21 Mayıs 1921’de, Bandırma’da doğan Başaran’ın yaş günü, evinde kutlandı.
Başaran’ın torunları Pelin ve Arda’nın düzenlediği yaş günü duygulu anlara sahne oldu. Hatırlanmanın güzelliğine dikkati çeken Başaran, “Mutlu bir yaşam sürdüm. Mutlu olmak için insanın önce kendisini sevmesi ve kendisiyle barışık olması gerekiyor. Sonra da elbette ki insanları çok sevmeli. Hiç kin tutmamalı. Ben öyle yapıyorum. Bir kişiye o an için kızsam bile beş dakika sonunda bunu unuturum” dedi.
Yazar olmaktan çok mutlu olduğuna işaret eden Başaran, “Yazarlık bana çok şey kazandırdı. Her şeyden önce de başta ülkemizin çok önemli yazarları olmak üzere önemli dostlar kazandım” diye konuştu.
Başaran, “Uzun yaşamın sırrı nedir?” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Ben yaşama hep güler yüzle baktım. Hep iyimser oldum. Umutlarımı her zaman korudum. Yeme-içme konusunda ise hiçbir kısıtlamam olmadı. Yani yaşamı ve insanları sevmek, hem sağlıklı hem de mutlu yaşamın anahtarıdır.”
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Pakize Başaran yaşında
  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ