Palamut tezgahlara veda ediyor
Bandırma ilçesinde Su Ürünleri Hali´ndeki balıkçılar palamutta artık sona gelindiğini, vatandaşların ise küçük balıklara daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Kasım 2020 - Pazartesi 18:25
Güncelleme: 09 Kasım 2020 18:25
Palamut tezgahlara veda ediyor

Bandırma ilçesinde Su Ürünleri Hali´ndeki balıkçılar palamutta artık sona gelindiğini, vatandaşların ise küçük balıklara daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarım Ürünleri A.Ş. Bandırma Su Ürünleri Hali´ndeki balıkçılar, bu sezon palamut balığında sona yaklaşıldığını ve 1 kiloyu geçen palamutların 40 liraya satıldığını söyledi.
Herkes tarafından beklenen hamsinin ise geçen sezona göre bu sezon daha yetersiz olduğunu aktaran balıkçılar, hamsinin kilo fiyatının 40-50 lira arasında değiştiğini belirti.
Bandırma Balık Hali´nde uzun yıllardır balıkçılık yapan Barış Yıldız ?Palamut sezonumuz artık bitmek üzere, küçük balıklar tezgahlarımızı süslemeye başladı. Örneğin, hamsi, istavrit, tekir, barbunya, çinakop gelmeye başladı. Müşterilerimiz de küçük balıklara yöneliyor. Tabi en büyük faktör havaların iyi olmasına bağlı olarak teknelerimizin açık denizlerden balıkla dönmesine bağlı. Şu an hamsinin kilosu 40 lira. Bu sene bol hamsi gelemedi. Karadeniz´de hamsi çıkarsa hamsi bollaşır, çıkmazsa hamsi 50 liraya satılır.? dedi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Palamut tezgahlara veda ediyor
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım