Tarih: 07.09.2024 10:42

Palata çeşmesi suyuna kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Erdek sınırları içerisinde bulunan tarihi Palata Çeşmesi son günlerde kuraklıkla karşı karşıya kalmıştı.

Konuyla ilgili harekete geçen BASKİ yetkilileri çeşmenin kaynağında meydana gelen patlak ve tıkanıklığı çözüme kavuşturarak suyun yeniden akışını sağladı.

Çalışmaları yakından takip eden Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tarihi bir değeri olan Palata Çeşmesinin son zamanlarda suyu azalmıştı. Bizlerde konuyu yakın takibe alarak BASKİ yetkililerine bildirdik. Yapılan çalışmalarda patlak ve tıkanıklık olduğu tespit edildi. Gerekli çalışmalar yapılarak tarihi çeşmemiz suyuna kavuştu." dedi.

FAZLA SU ÇİFTÇİNİN KULLANIMINA SUNULDU

Başkan Saçıl devam eden konuşmasında "Akan suyun fazlalığı ise çeşmenin 100 metre ilerisinde bulunan 250 tonluk su deposunda birikmektedir. Bu depoda bulunan su çiftçilerimizin kullanımına sunuldu. Çiftçilerimiz buradan ilaç depolarına su alabilir, her türlü su ihtiyaçlarını karşılayabilir. Yine diğer yandan Erdek'te meydana gelebilecek bir yangında her zaman hazır 250 ton suyumuz depomuzda bulunuyor. 

Çeşmenin suya kavuşmasında emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'a, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a ve Güney Marmara Koordinatörü Murat Karakoyun'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber: Tuncay Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —