Pastırma Yazı Geliyor
Bir haftadır aralıklarla devam eden soğuk ve yağışlı hava geçtiğimiz Pazar gününden itibaren yerini pastırma yazına bıraktı.
Erdek Haber
Yayın: 21 Ekim 2014 - Salı 21:45
Güncelleme: 21 Ekim 2014 21:45
Pastırma Yazı Geliyor

Bir haftadır aralıklarla devam eden soğuk ve yağışlı hava geçtiğimiz Pazar gününden itibaren yerini pastırma yazına bıraktı.
Batıdaki şiddetli yağmurlar bu sefer doğuya ilerlerken, Marmara Bölgesinde Pastırma Yazı yaşandı. Bunu fırsat bilen Erdek’te yaşayanlar ile Erdek’e gelen vatandaşlar da sahildeki çay bahçelerinin yıkılmasıyla soluğu Çuğra bölgesindeki Cafelerde aldılar.
PASTIRMA YAZI NEDİR?
Pastırma Yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (Ekim ayının sonundan Kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan deyim. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez. Genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer. Gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu, yağış olmamakla birlikte geceler serin geçer.
Haber : Sayim Alkazak

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım