Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan: ?110 yıl yetecek bor mineralimiz var?
Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti.
Bölge Haberleri
Yayın: 31 Aralık 2018 - Pazartesi 14:43
Güncelleme: 31 Aralık 2018 14:43
Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan: ?110 yıl yetecek bor mineralimiz var?

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti. 8 yıl şube başkanlığı görevini yürüten Kayan, Eti işletmeleri için mücadele ettiklerini belirtti. Yeni göreve gelenlere başarılar dileyen Kayan, ? Bizden önce kimseyi eleştirmedim. O zamanki zemin içinde durum ona göreymiş. Önce istişaremizi yaptık sonra mücadelemizi yaptık. Yeni giren bir işçi arkadaşım en düşük 3 bin 200 lira ile başlıyor, 112 yevmiye ikramiye ile başlıyor.? dedi.
Borun yıllardır geleceğin enerji kaynağı olduğuna işaret eden Kayan, yapılan hesaplamalara göre Türkiye´nin 110 yıl yetecek bor mineraline sahip olduğunu belitti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işçi sayısının düştüğüne de işaret eden Kayan, ?Geleceğin enerji kaynağı olduğu konuşuluyor. Bu şirketin satılmasını ve özelleştirilmesi doğru değil. 1987 yılında ben işe girdiğimde 1470 kadrolu işçi vardı. Teknoloji gelişince 570 kişiye düştü. Mühendislerin hesaplamalarına göre 110 yıl yetecek bor mineralimiz var.? diye konuştu.
Kayan, Eti Maden Genel Müdürlüğü´nün hâlen bor madeni cirosunun 1 milyar, kârının ise 950 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ