Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Polat, Bandırma Konsey’in çalışmalarını anlattı

Polat, Bandırma Konsey’in çalışmalarını anlattı

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, konseyin bir yıllık çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, konseyin bir yıllık çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.
“Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde açıklamalarda bulunan Polat, son bir yıl içinde toplam 73 faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Konsey olarak kurumsal yapımızı, meclisimizi ve çalışma gruplarımızı oluşturduktan sonra faaliyetlerimize başladık. Kitlesel etkinliklere ve çalıştaylara ev sahipliği yaptık. Çok önem verdiğimiz eğitim ve kurs çalışmaları gerçekleştirdik.”
100. YILA YAKIŞIR KUTLAMALAR
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı kutlamalarını çok önemsediklerini vurgulayan Polat, şu değerlendirmede bulundu:
“Önümüzde 30 Ağustos kutlaması var. 30 Ağustos’ta hem bu zaferin, hem de Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutlamak istiyoruz. 30 Ağustos, emperyalizmin ezdiği uluslar için umut ışığı olmuştur. Bu yılki kutlamalara askeriye de destek verecek. Bu kapsamda, 29 Ağustos akşamı, Bandırma cumhuriyet alanında, bu konuda eğitime aldığımız yaklaşık 100 vatandaşla zeybek oynayacağız. Yine Bandırma Belediyesi ile işbirliği içinde çeşitli söyleşiler ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl olmasa bile gelecek yıl, Bandırma’nın kurtuluş bayramlarında kenti süsleyen ‘Zafer Takları’na yer vermek istiyoruz.”
KİTAP ÇALIŞMALARI
Daha önce Erdek Belediyesi’nin katkılarıyla “Kapıdağ-Kyzikos” kitabı hazırladıklarına dikkati çeken Polat, şöyle konuştu:
“Şimdi de, ‘Bandırma’nın kurtuluşunun 100. yılı ve Bandırma’nın tarihinden kesitler’ isimli kitabımızın hazırlıkları sürüyor. Bu kitap için Engin Temel isimli vatandaşımız, fotoğraf arşivini bize verdi. Bu arşivde, şimdiye kadar hiçbir yerde yayınlanmayan 14 dolayında eski Bandırma fotoğrafı da yer alıyor. Yine, Bandırma’daki Don Kazaklarının göçünün 60. yılı dolayısıyla bu konuda bir kitap çalışmasının hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu kitaplarımızın yazımında, Bandırma’daki akademisyenlerimiz çalışıyor.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı