Rekolte beyanı Pazartesi başlıyor
Marmarabirlikin üretici ortaklardan aldığı zeytin ürününe ait rekolte beyannamesi alım tarihini 20 Eylül 2010 tarihi olarak belirledi.
Erdek Haber
Yayın: 19 Eylül 2010 - Pazar 00:00
Güncelleme: 19 Eylül 2010 00:00
Rekolte beyanı Pazartesi başlıyor
Marmarabirlik`in üretici ortaklardan aldığı zeytin ürününe ait rekolte beyannamesi alım tarihini 20 Eylül 2010 tarihi olarak belirledi.
2010/2011 zeytin alım kampanya dönemine ait rekolte beyannamesi hakkında açıklamada bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2010-2011 ürün dönemi rekolte beyannamesi alımlarına 20 Eylül tarihinde başlayacaklarını belirterek, "Kaybın çok büyük olduğunu biliyoruz ama en azından gelecek tahmini rakamlar, pazarlama stratejilerimizi gözden geçirmemizi sağlayacaktır. Rekolte beyannamesi alımları 25 Ekim`e kadar sürecektir. Ortak üreticilerimizin, az da olsa mutlaka rekolte beyanında bulunmalarını istiyoruz. Çünkü bu satış odaklı politika izleyen Marmarabirlik`in stratejilerini yakından ilgilendirmektedir.
Bilindiği gibi Marmarabirlik, tarihinde ilk kez bu yıl üretici ortaklarının havuzundan salamura zeytin alımı yapmıştır" diye konuştu.
Asa, 2009-2010 döneminde bölge rekoltesinin 139 bin ton olarak gerçekleştiğini, bu yıl beklenen miktarın ise 40 bin ton dolayında olduğunu kaydetti. Hidamet Asa, "2009-2010 iş yılında yaklaşık 30 bin ton sofralık zeytin satın aldık. 2010-2011 kampanyasında alabileceğimiz miktarı ise yaklaşık 20 bin ton olarak tahmin ediyoruz" dedi.
Marmarabirlik olarak, sürekli ve düzenli zeytin satabilmek için ihtiyaç duyulacak her kalibre zeytini satın alabileceklerini anlatan Hidamet Asa, ortakların havuzlarından salamura zeytin alımının üreticiye nefes aldırdığını ifade etti.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 9.8 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14.1 ° / 5.7 ° false
1

Patili Canlar için 20 günde 20 ilçe ziyareti

2

Bandırma-Manyas karayolunda araç yangını

3

Kuraklık tedbirleri kırsal mahallelerde uygulanacak

4

Mirza’dan Yeşilçomlu Kavunu teşekkürü

5

Erdek’te gol sesi çıkmadı

6

Milletvekili Çömez: “Manyas’a düşen İHA’dan neden bir haftadır haberimiz olmadı?”

7

Akın: “Gençlerimizin her talebi bizim önceliğimiz”