Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Meslek Yüksek Okulu´nu(MYO) gezerek, müdür vekili öğretim görevlisi Samet Çevik´ten bilgiler aldı. Özdemir´in ziyareti sırasında yanında yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve genel sekreter Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar da hazır bulundu.
ÖZDEMİR´DEN AÇIKLAMALAR
Ziyaret sırasında gazetemize özel bir açıklamada bulunan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şu aşamada üniversiteye ait birimleri tanımaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
?Şu anda Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığını da vekaleten yürütüyorum. Vekaleten üzerimde bulunan görevleri uzun sürdürmek niyetinde değilim. Çünkü, bu görevleri uzun süre üstlenmem, asıl yerine getirmem gereken görevleri aksatabilir. Üniversitemize ait okul ve birimleri tanıdıktan sonra bu görevlere yeni atamalar yapacağım. Üniversitemize bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kendini bulmuş ve oturmuş, önemli bir eğitim-öğretim kurumu. Değerli bir kadroya sahip. Bu kadroyu koruyacağımız gibi ayrıca akademik niteliği bulunan, profesör ağırlıklı 30-40 öğretim üyesi ile tak viye etmeyi planlıyoruz.
Bu konuda, Bandırmalı olup ülkemizin diğer kentlerinde çalışan öğretim üyesi arkadaşlarımıza da davet yapacağız. Öncelikli hedefimiz eğitimin kalitesini ve öğrenci memnuniyetini artırmaktır. Bu arada üniversitemiz bünyesinde başta hukuk ve mimarlık-mühendislik olmak üzere birkaç iyi fakülte daha açmayı hedefliyoruz. Uygulamalı Bilim Fakültesi de açmayı düşündüğümüz fakültelerden biri. Ziraat Fakültesi´ni ise daha sonraki döneme bırakmak istiyoruz. Tabii ki bu düşündüklerimiz, biraz da zamana bağlı. Yaklaşık 5 yıl içinde bu gelişmeleri yaşama geçirmek istiyoruz.?
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILABİLİR
Bakanlar Kurulu´nun açılmasına karar vermesinin ardından bir türlü yaşama geçirilemeyen Bandırma Denizcilik Fakültesi konusunda da düşüncelerini açıklayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şöyle konuştu:
?Denizcilik Fakültesi çok önemli bir okul. Bu konuda en büyük sorun, hoca bulunamayışından kaynak lanıyor. Önümüzdeki dönemde, ülkemizdeki beş dolayında Denizcilik Fakültesi´nin yetkilileriyle görüşerek, öğretim üyesi bulmaya çalışacağım. Önümüzdeki yıl, bu fakültenin bazı bölümlerini eğitim-öğretime açabileceğimizi düşünüyorum.?
ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN 5 BİN DÖNÜM GEREKLİ
Şu anda Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin 740 dönümlük alanda kurulu olduğunu belirtirken, yeni kurulan üniversite için yaklaşık 5 bin dönümlük alana gereksinim bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özdemir, şunları söyledi:
?Fakültemizin yer aldığı bu bölgede kuracağımız üniversite kampüsünün, gerek inşaat kalitesi ve gerekse diğer özellikleriyle ülkemizin en güzeli olmasını istiyoruz. Bu nedenle yaklaşık 5 bin dönüme ihtiyacımız var. Bunun için Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlığı´mızdan, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü´nün arazilerinden bu yeri isteyeceğiz. 1 Kasım seçiminin ardından yeni Bakanımız göreve geldiğinde, kendisinden talepte bulunacağız.?
Haber : Önder Balıkçı