Bugün, 21 Kasım 2024 Perşembe

Rektör Özdemir, 2015-2023 arasını değerlendirdi

Rektör Özdemir,  2015-2023 arasını değerlendirdi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 2 Ekim’de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 2 Ekim’de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
2015’ TEN 2023’E GELİŞMELER
2015’te üniversitelerinde 8 bin öğrenciyle başlayan, geçen yıl 22.127 olan öğrenci sayısının eğitim-öğretimin başlamak üzere olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında, üniversiteye bağlı 5 ilçe, 11 yerleşkede 23 bini geçmesini beklediklerini belirten Özdemir şu değerlendirmede bulundu:      
“Yalnız altyapı olarak değil, ülke düzeyinde akademik başarı olarak da büyük gelişme sağladık. Bu başarı öğretim üyelerimizin akademik yazıları ve üretimleriyle ilgilidir. Üniversitemizdeki akademik üretim sayımız öğretim üyesi başına 3,5’tur ki, bu ülke düzeyinde önemli bir üretimdir. Şu anda akademik başarıda üniversiteler sıralamasında 90’ıncıyız.”
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI
2015 yılında kurulduklarında üniversitelerinde 171 uluslararası öğrenci bulunduğunu, bu sayının 2023’te 2.500’e ulaştığını açıklayan Özdemir, “Halen 1700 lisans üstü öğrencimiz var” dedi.
PERSONEL SAYISI
2015 yılında 100 olan akademik personel sayılarının 2023’te 610’a ulaştığına işaret eden Rektör Özdemir, şu bilgileri verdi:
“2015 yılında idari personel sayımız 88’di. Bugün ise 400’ü buldu. Önümüzdeki dönemlerde alınacak olanlarla birlikte akademik ve idari personel sayımızın bini geçeceğini tahmin ediyorum. Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimiz hem üniversitemizden hem de Bandırma’dan çok memnun. Gelen, bir daha ayrılmayı düşünmüyor.”
YENİ İKİ FAKÜLTENİN ÖNEMİ
Üniversitelerinde son olarak İletişim Fakültesi ve Ziraat Fakültesi kurulması kararı alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Özdemir, şunları aktardı:
“Üniversitemizde zaten Yeni Medya ve İletişim Bölümümüz vardı. Yani bu fakülte için altyapımız hazırdı. Daha önceki yıllarda üniversitemiz bünyesinde Ziraat Fakültemiz bulunuyordu. Ancak Tıp Fakültesi kurulması aşamasında bu fakültemiz YÖK tarafından kapatılmıştı. YÖK’e, Ziraat Fakültesi’nin yeniden açılmasının, tarımın çok geliştiği Bandırma açısından önemini çok iyi anlattım. Yeniden kurulmasına karar verilen bu fakültenin hazırlıklarına hemen başlayacağız. Tabii ki bu fakültenin altyapısını laboratuvarları ile birlikte yeniden çok iyi hazırlamalıyız. Ziraat Fakültesi’nde dört bölüm bulunacak. İngilizce ağırlıklı eğitim-öğretim verilmesinin yerinde olacağını, böylece ülke düzeyindeki aynı fakültelere göre farklılık yaratmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu fakültemiz için öğretim üyesi sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ticaret Borsamız ve Ticaret Odamız da danışmanlığında çalışmalar yaparak, bu yıl değil, gelecek yıl bu fakültemize öğrenci alacağız. Tabii ki bu bölgede TAGEM’in varlığı da Ziraat Fakültemize büyük katkı sağlayacaktır. Gelecek yıllarda bu fakültenin, ülkemizin en önemli fakülteleri arasına gireceğine inanıyorum.”
TIP FAKÜLTESİ’NİN DURUMU
Üniversitenin bünyesindeki Denizcilik Fakültesi’nin dört bölümünün de eğitim ve öğretim vermeyi sürdürdüğünü, ayrıca İslami Bilimler Fakültesi de açıldığını belirten Özdemir, Tıp Fakültesi hakkında da şu bilgiyi verdi:
“Bildiğiniz gibi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, dört yıldan beri İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi çatısı altında eğitim-öğretim görüyorlar. Aslında onları bu yıl, üniversitemizin kampüsüne almak istiyorduk. Ancak bu öğrencilerimizin alt sınıflardan takıldıkları dersler var. Bu nedenle üniversitemize ait Eğitim ve Araştırma Hastanemize alarak staj yaptırma şansımız olamayacaktı. Çünkü alt sınıftan kalan dersleri için sık sık İstanbul’a gitmeleri gerekecekti. Şimdi kampüsümüzde, toplam 15 bin metre kareyi bulacak alanda Tıp Fakültesi binamızın hazırlıklarını sürdürüyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında, İstanbul’daki 200 Tıp Fakültesi öğrencimizi kampüsümüzdeki yeni binamıza getireceğiz. Halen Tıp Fakültesi kadromuzda bulunan 54 hocamız, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, haftanın 5 günü hasta muayenesi yapıyor. Bu fakültemizin öğretim üyesi sayısı bugünlerde 70’a kadar çıkacak. Öğrencilerimizin Bandırma’ya geleceği güne kadar Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyesi sayısının 90’lara ulaşacağını tahmin ediyorum.”
PERTEVNİYAL HASTANESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Bandırma’nın tarihi Pertevniyal Devlet Hastanesi’nin restore çalışmalarının sürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şöyle konuştu:
“Pertevniyal Hastanesi’nin yanı sıra Gönen’deki fakültemizin inşaatı da sürüyor. ayrıca iki inşaat daha başlatacağız. Pertevniyal Hastanesi’nin restorasyon işi devlet tarafından üniversitemize verildi. Bu yılki bütçemiz 10 milyonun üzerinde. Gelecek yıl için de bütçemiz var. Binanın restorasyonunun 2024 yılında tamamlanacağını düşünüyoruz. Bu binayı ‘Kent Müzesi’ olarak değerlendireceğiz. Değerli Bandırmalıların, bu müzede sergileyebileceğimiz eserler eğer ellerinde varsa üniversitemize iletmelerini rica ediyoruz.”
74 REKTÖR ADAYI
Teamüller gereğinde, iki dönem rektörlük görevinde bulunanların, üniversitede yeniden bu görevi yürütemeyeceklerini belirten Özdemir, şunları söyledi:
“Bazı vakıf üniversitelerinden rektörlük önerisi aldım. Ancak şimdi kadromun bulunduğu İstanbul Üniversitesi’ne dönerek, sosyal çalışmalara zaman ayırmayı düşünüyorum. Bandırma Üniversitesi Rektörlüğü için 11’i üniversitemiz içinden, diğerler kent dışından olmak üzere 74 başvuru var. YÖK, bu adaylarla mülakat yaptı. Değerlendirmesini daha sonra sayın Cumhurbaşkanına iletecek. Atamayı cumhurbaşkanımız yapacak. Benim dileğim, üniversitemizin içinden, üniversiteyi iyi tanıyan bir arkadaşımızın göreve gelmesidir. İçimizden bu görevi hak edenler var.”
TEKNOKENT BAŞVURUMUZ TAMAM
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak iki yıldan beri hazırlıklarını sürdürdükleri “Teknokent” başvurularının, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü açıklayan Özdemir, “İnanıyorum ki kısa sürede Teknokentimizi kuracağız” dedi.
MEDYA VE BANDIRMALILARIN DESTEĞİ
Görev yaptığı sürede Bandırmalıların ve medyanın kendilerine büyük destek vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür eden Özdemir, “Bandırma, kültüre önem veren bir kent. Siyaseti de çok düzeyli” diye konuştu.
YAYINLAR
Üniversite olarak 5 kitap bastırdıklarını, ayrıca dijital yayınlarıyla birlikte 65 yayınlarının bulunduğuna işaret eden Özdemir, yeni kitaplar için de hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.
YURTLAR KONUSU
Halen 1500 kişilik bir yurt yapımlarının da sürdüğünü vurgulayan Özdemir, “Böylece yurtlarımızda barınacak öğrenci sayımız 7.150’yi bulacak. Ayrıca 2.500 kişilik yurt daha yapacağız. Bu yıl yurt sorunumuz yok” diye konuştu.
BNDIRMA EKONOMİSİNE 1,5 MİLYAR LİRALIK KATKI
Kuruluşlarından bugüne kadar 30.500 mezun verdiklerini belirten Özdemir, “Üniversitemizin, öğretim üyeleri ve öğrenciler olarak Bandırma ekonomisine katkıları yıllık 1,5 milyarı buluyor” dedi. 
ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 18.3 ° / 10.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu