Bugün, 17 Haziran 2024 Pazartesi

Rıza Özdemir, kitap çalışmalarını Bandırma’da sürdürecek

Rıza Özdemir, kitap çalışmalarını Bandırma’da sürdürecek

Bandırma’ya yerleşen emekli öğretmen-yazar Rıza Özdemir, yeni kitabının hazırlıklarını sürdürüyor.

Bandırma’ya yerleşen emekli öğretmen-yazar Rıza Özdemir, yeni kitabının hazırlıklarını sürdürüyor.

1961 yılında Eskişehir’de doğan, 1986 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Özdemir, ülkemizin çeşitli kentlerinde, “Muhasebe-Finansman” branşında 40 yıl öğretmenlik yaparken, 2023 yılının şubat ayında, Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli oldu.

Bugüne dek Satılık Aşklar Acı Dolu, Kerbela, Aşk Öyküleri, Üfürmeler, Büyük Yangın, Çerkes Ethem’in Gözüyle Kurtuluş Savaşı ve İsyankâr isimli öykü kitapları ve romanları yayınlanan Özdemir, şimdi de “Orada Bir Yer Yok” isimli roman-biyografi içerikli kitabının hazırlıklarını sürdürüyor.

2005 yılında, Eğitim-İş’in kurucuları arasında yer alan Özdemir’in, “Büyük Yangın” ve “İsyankâr” isimli kitapları ödüle değer bulundu.

Osmanlıca, Farsça ve Arapça’nın yanı sıra az derecede İngilizce de bilen Rıza Özdemir, DİSK Emekli-Sen Bandırma Temsilciliği’nin de üyesi bulunuyor.

Milliyet Gazetesi’nin 1955-1978 yılları arasını kapsayan arşivini elinde bulunduran Özdemir, ayrıca “Son Havadis” gazetesi ve “Hayat” dergisinin de arşivlerini saklıyor. Özdemir’in zengin bir fotoğraf arşivi de bulunuyor.

Özdemir, Bandırma’nın ve Kapıdağ’ın tarihi üzerinde de çalışmalar yapmaya başladığını, bu konuda bir kitap hazırlığı içinde olduğunu belirtti.

ÖNDER BALIKÇI



  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli