Ruslara karşı savaşan Çerkez komutanın mezarı restore edilecek
Manyas İlçesi kırsal Tepecik Mahallesi’nde bulunan Ruslara karşı savaşan Çerkez komutanın mezarı restore edilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Nisan 2022 - Pazartesi 18:07
Güncelleme: 04 Nisan 2022 18:07
Ruslara karşı savaşan Çerkez komutanın mezarı restore edilecek

Manyas İlçesi kırsal Tepecik Mahallesi’nde bulunan Ruslara karşı savaşan Çerkez komutanın mezarı restore edilecek. 
1877-1878 yılları arasında Osmanlı-Rus savaşına (93 Harbi) katılan Çerkez Komutan Hacı Giranduk Berzeg'in Manyas'a bağlı kırsal Tepecik Mahallesi'nde bulunan mezarında restorasyon projesi hayata geçirilecek. 
Hazırlanacak restorasyon projesi öncesinde Çerkez Komutan Hacı Giranduk Berzeg'in mezarında Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Manyas Çerkez Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Sonuk ve dernek üyeleri, AK Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aydemir ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı görevlileri incelemelerde bulundu. 
Manyas Kaymakamı Koray Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Tepecik mahallemiz de bulunan merhum komutanımızın mezarının restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı, kısa zaman da inşallah çalışmalar sonuçlanır. Büyük bir mücadele örneği sergileyen merhum komutanımız Berzeg'e yaraşır bir mezara kavuşturmuş oluruz.” dedi. 
Haber Merkezi

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı