Sabahattin Ali Evi´ne yoğun ilgi var
Ünlü yazar Sabahattin Ali´nin Edremit´te Hekimzade Mahallesi´nde eski bayramyeri olarak bilinen mevkide yaşadığı ev ?Anı Evi? haline dönüştürülerek ziyarete açılmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Temmuz 2021 - Perşembe 15:23
Güncelleme: 08 Temmuz 2021 15:23
Sabahattin Ali Evi´ne yoğun ilgi var

Ünlü yazar Sabahattin Ali´nin Edremit´te Hekimzade Mahallesi´nde eski bayramyeri olarak bilinen mevkide yaşadığı ev ?Anı Evi? haline dönüştürülerek ziyarete açılmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladı.
Edremit Belediyesi´nin ilçeye kazandırdığı Sabahattin Ali Anı Evi ilgi görüyor. Sabahattin Ali´nin kaybolduğu gün olan 2 Nisan tarihinde açılan ve Yazar Sabahattin Ali´nin eşyalarının sergilendiği, hayatının anlatıldığı ev vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Edremit´te çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği eve yaz aylarının gelmesiyle birlikte ziyaret eden kişilere Edremit Belediyesi Anı Evi personelleri eşlik ediyor. Edremit Belediyesi tarafından hazırlatılarak yayınlanan ?Edremit´in Sabahattin Ali´si? kitabı ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, ?41 yılına çok şey sığdıran Edremit´in Sabahattin Ali´si bizler için çok değerli. 103 yıl önce Edremit´te çocukluk ve gençliğini geçiren, bu evde yaşayan yazarımızın herkesin bildiği ?Kuyucaklı Yusuf´ kitabının geçtiği yer Edremit´in sokaklarıdır. Bu topraklara adanmış ?Benim Meskenim Dağlardır´ şiiri Kazdağları için yazılmıştır. Sabahattin Ali 2 Nisan´da ölmedi kızı Filiz Ali´nin tabiriyle burada tekrar doğdu. Anılarıyla ve eserleriyle onu yaşatacağız.? dedi. Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Sabahattin yoğun ilgi
  • Perşembe 22.2 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 12.5 ° false
  • Cumartesi 20.7 ° / 13 ° Güneşli
1

Eğitim-İş’ten cumhuriyet kokteyli

2

Erdek’te Cumhuriyet Coşkusu Bayrak Yürüyüşüyle Taçlandı

3

Erdek’te Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

4

Minik öğrencilerden Tatlısu Mahallesi muhtarlığına ziyaret

5

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Köse: “Yaşasın Cumhuriyet!”

6

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Tan: “Cumhuriyet, medeniyettir”

7

Rektör Boz: “Cumhuriyet, eşsiz bir kahramanlığın sembolüdür”