Tarih: 27.10.2020 19:01

Sağlığımızın gizli kahramanları

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Toplum Sağlığı Merkezi binasının içinde konuşlanmış bulunan 112 Acil İstasyonu 10 yıl önce kuruldu. 3´er kişilik ekiple olaylara müdahale eden 112 ASH istasyonunda, ikinci ekibinin kurulmasıyla birlikte müdahale ekibi ikiye çıktı. Toplam 24 personelin görev yaptığı ekibi, sağlık alanında dakikalar ile yarışıyor. 1 ve 2 No´lu sağlık istasyonunun aynı yerde bulunmasının yanı sıra 3+3´ten oluşan 2 ekip, toplamda 6 kişilik personelin 24 saat aynı binada kalmaları sıkıntıları da beraberinde getiriyor.
Geçtiğimiz yıl Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey´in ısrarlı takibi sonucunda ilçemize kazandırılan 2 No´lu ASH istasyonu için, Erdek Belediyesi´nin Yalı Camii yanında bulunan boş arsayı bu istasyona tahsis ettiği öğrenilirken, arsanın üzerinde bina bulunmadığı ve buraya binanın ne zaman yapılacağı sorusu gündeme geliyor.
Erdek´te faaliyet gösteren 1 ve 2 No´lu acil sağlık ekiplerinin sorumluluğunda adaların sağlık yükünün de bulunduğu, gerektiğinde, Bandırma´da konuşlanan 6 ekipten de yardım geldiği biliniyor.
Korona virüs nedeniyle zor günler geçiren ülkemizdeki sağlık çalışanlarına, emeklerinden dolayı biz de minnet duygularımızı ifade ediyoruz.
Haber : Tuncay Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —