Tarih: 13.04.2020 21:15

Sağlık çalışanlarına koruyucu tulum üretiyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korona virüsle mücadele kapsamında dezenfektan ve koruyucu siper üretiminden sonra koruyucu tulum üretimi ile de gece gündüz cansiperane çalışan sağlık çalışanlarına yönelik desteğini arttırarak devam ediyor.
Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atölyede gönüllü olarak bir araya gelen idareci, öğretmen ve kursiyerler cerrahi ameliyatlarda kullanılan kumaşı koruyucu tuluma dönüştürüyor.
Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Atölyesindeki çalışmaları inceleyen Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ? Korona virüs salgınının ortaya çıktığı ilk günden itibaren bütün öğretmenlerimizle, idarecilerimizle sağlık çalışanlarımıza ve devlet güçlerimize katkı sunmak amacıyla sahadayız. İlk hafta dezenfektan üretimiyle bu çalışmalara başladık. İlimizin ve çevre illerin dezenfektan ihtiyacının büyük bir kısmı Bandırma Edincik Recep Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından karşılandı. 15 gün içerisinde 100 tonun üzerinde dezenfektan üretimi gerçekleştiren okulumuz sayesinde ilimizdeki hastanelerimiz, kışlalarımız, okullarımız dezenfekte edildi. Sağlık İl Müdürlüğü talep ve ihtiyaçları doğrultusunda 3D yazıcılarımızdan koruyucu siper (maske) üretimine başladık. Yirmi ilçemizdeki okullarımızda, Bilim ve Sanat Merkezlerimizde öğretmenlerimiz gönüllü olarak bir araya gelerek 3D yazıcılarımızda koruyucu siper (maske) üretimine başladılar. Kimi öğretmenlerimiz okul atölyesinde sabahladı, kimi öğretmenimiz 3D yazıcıyı evine götürerek evinde üretim gerçekleştirerek katkı sundu. Ve bugüne kadar üretmiş olduğumuz binin üzerindeki maske, sağlık çalışanlarımıza verilmek üzere Sağlık İl Müdürlüğü´ne ücretsiz olarak teslim edildi.
Sağlık İl Müdürlüğü talepleri doğrultusunda Altıeylül Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan atölyede gönüllü olarak bir araya gelen idareci, öğretmen ve kursiyerlerle birlikte, sahada cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımız için koruyucu tulum üretimine başlandığını söyleyen Yıldız, ?Cerrahi ameliyatlarda kullanılan kalın kumaştan günlük olarak 20 adet üretilen koruyucu tulumlarımız Sağlık İl Müdürlüğü´ne yine ücretsiz olarak teslim edilecek.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —