Tarih: 03.10.2015 16:44

Sağlıklı Yaşam için okullarda bisiklet kullanımına teşvik

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığınca belirlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devri ile okul alan kriterleri uygun okulların ?Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersi?ni seçen 5.6. ve 7. Sınıf öğrencilerine kullandırılmak üzere 100 bisiklet ve kaskın dağıtımı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Şakir Sakarya, İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, İl Emniyet Müdürü Ferudun Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 1 Ekim 2015 Perşembe günü saat 12.00´da İl Halk Sağlığı Merkezi´nde gerçekleştirildi.
Törende Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, ?Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı´ hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, ?Buradaki maksat Hükümetimizin 15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapma oranının artırmadır. Bisiklet alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığında ciddi anlamda obeziteyi engellemiş oluyor. Bu durum hem çocuklarımıza mutluluk veriyor hem de çevreci yaşam kalitesine ulaşmasını sağlıyor. Aynı zamanda da Balıkesir nüfus açısından ilk 17 içerisinde yer alıyor. O nedenle de Büyükşehrimizin de hava kirliliğini önleme açısından da büyük bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Umuyoruz ki gençlerimiz için de en iyi katkı sağlayacak. Şehrimize önemli katkı sağlayacak ve özellikle hareketli yaşam kampanyası adına bu kaliteli yaşamı sağlayacak olan ve destek veren başta Sağlık Bakanımıza ve personeline, Halk Sağlığı Müdürümüze ve personeline, Projenin diğer bir ayağı olan Milli Eğitim Bakanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konuşmamı bir ikazla bitirmek istiyorum, hem trafik kurallarına uyun hem de kaskınızı takın. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.? diye konuştu.
Yaman´ın konuşmasının ardından ?Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersi?ni seçen 5.6. ve 7. Sınıf öğrencilerine kullandırılacak bisikletlerin dağıtımı gerçekleştirildi.
İmzalanan ?Devir Teslim Protokolü´ çerçevesinde 100 adet bisiklet ve kask İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilirken, bu devir teslim ile Balıkesir genelinde 19 ilçemizde 100 okulumuza toplam 100 adet bisiklet ve kask dağıtımı yapılacak.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —