Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sahil Güvenlikten trol operasyonu

Sahil Güvenlikten trol operasyonu

Erdek körfezinde yasa dışı su ürünleri avcılığı yapanlara karşı alınan önlemler hız kazandı. Yasak balık avcılığında kullanılan trol ve ekipmanları deniz dibinde bulundu.

Erdek körfezinde yasa dışı su ürünleri avcılığı yapanlara karşı alınan önlemler hız kazandı. Yasak balık avcılığında kullanılan trol ve ekipmanları deniz dibinde bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı`na bağlı ekipler tarafından denizde yapılan kontrollerde trol ağının yanı sıra ekipmanları ele geçirildi.

Paşaliman Adası Balıklı Köyü açıklarında suyun 20 metre altında bulunan ağ ve kapaklar, yetkililer tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Kullanılamayacak özellikteki ağlar ve kapakların hurdaya çıkarılarak yakıldığı öğrenildi. Dün yapılan operasyonda özelliğini kaybetmiş, kullanılamayacak durumda trol ağı kapağı ele geçirildikten sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yavru balık, yumurta dahil denizin dibinde ne varsa süpüren trole kesinlikle geçit vermemeye kararlı oldukları belirtildi..
Bilindiği gibi, ilçemiz körfezinde daha önce Sahil Güvenlik-31 botu görev yaparken, yaklaşık 2 ay kadar önce körfezimizde Sahil Güvenlik-94 botu da görev yapmaya başladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı